Början o slutet av 2010

IMORSE åt jag frukost ur en lunchlåda med salladsbestick. Sen jobbade jag mina timmar. Fick beröm av en gäst för världens bästa service. Sen åkte jag hem o sopade hela stugan eftersom vår dammsugare lagt av. Sen åt jag nutellamackor o nu kollar jag på Victoria secret. Sen tänker jag också på vilken lovely början jag fick på 2010 i Thailand o vilket lovely slut jag får på 2010, här i Sälen. Fantastiskt!

Skämtonsdag

HAHA, jag säger ingenting så har jag ingenting sagt. Men igår var jag mer död än levande. Idag jobbar jag igen men ska försöka hålla mig vaken längre än till sju ikväll. Imorgon kör vi nyårsafton med trerätters i 32:an. VI hörs mer ikväll. Taxin avgår nu.

P-TISDAG

VI kör, bara kör! Skishow i Gustavbacken, galna hopp, taggad publik o när Mikrofonkåt gick igång i högtalarna då bestämde vi oss, vi kör på HARRYS ikväll! Det gör vi o sen går vi upp o jobbar imorgonbitti. Jag stannar nog här för alltid faktiskt! O förresten, jag vet inte vad som hände med mitt ansikte. Men jag ser inte ut så egentligen, inte riktigt.

Slängpussar o missade bussar

OCH DÄR var första dagen på veckan avklarad. Jobb 8.30-17.30. Bussen vi skulle ta hem vägrade komma så vi ringde till Måns o bad honom hämta oss. Han fixade det o precis när vi gick från busshållsplatsen kom busshelvetet. Då hörde hela Högis att vi skrek. Hur som helst så är min stuga tom för tillfället o jag vet inte var de håller hus. Det är bara jag o min björnkofta som är hemma. Just det ja, sa jag att vi fick julklapp från Skistar? Alla fick vars en myströja, o då menar jag verkligen myströja, från märket United by Altitude. Ungefär lika mysig som min lilla treåriga tös inne på Skistarshop var idag. När hon skulle gå nu ikväll fick jag hundra slängpussar o lika många hejdå-vink o hennes mamma sa till mig, "Det märks att hon gillar dig. Hon är aldrig så här framåt o glad mot främmande personer." Hihi! Nu ska jag dö i soffan. Puss

Cirkus-Sälen

JAG bara kände för lite bilder från julafton. Signe, Hanna, Johanna o jag.

Happy like a bird

VI har ett jävla väder rent ut sagt men vad gör det när man har världens bästa jobb o gå till? Praktikdag två är avklarat o allt har gått bra. Men det förstås, helt utan hinder klarar man sig inte, eller int som Signe hade sagt. Första lektionen hade jag mina söta 7-9 åringar. Efter lektion två rann svetten från mig bokstavligen talat. Då hade jag sprungit upp med mina fyraåringar i backen, åkt ner med dem o vise versa igen under en timme o en kvarts lektion. Sista lektionen med mina vuxna level 1 har jag gjort om till level 2, för så pass duktiga är de. Idag åkte vi ankarlift för första gången o tog oss ner för en röd (!) backe. Första åket är alltid första åket men efter andra åket kom den ena i gruppens sex personer fram till mig o sa med världens leende på läpparna: "Fy vad grymt det gick. Jag har verkligen fått till det nu. Jag förstår precis vad du menar!" Dååååå blev Emilia glad! Annars har Winge tagit foto på alla grupper också idag (o ja, det glänser lite i ansiktet på mig från grupp tvås bild!) o kvällen ska mysas med mina töser.

SKIDLÄRARE

ÅÅÅÅÅH, jag är helt såld på mitt säsongsjobb! Det kan nog vara världens bästa o roligaste jobb! Jag har alltså precis avslutat min första dag i mina röda skidkläder, min första av två praktikdagar för o vara exakt. Dagen började med tio stycken små Glidare, 7-9 år. Vi fortsatte därefter med de små Snögubbarna, mellan 4 o 6 år. Vår sista grupp var en vuxen-grupp, level ett. Fantastiskt roligt! Nu sitter vi i soffan o planerar nyår, jag o mina sambos.

JULAFTON!

GOD JUL KÄRA NI!

LILLJULAFTON

HELA stugan luktar stekos. Stugan har gjort hemmagjorda köttbullar, julskinka, knäck, prinskorvar, köpt russinbröd o allt som hör julen till. Fantastiskt mysigt. O på jobbet har jag gått rundor med en tomteluva på huvudet hela dagen. Imorgon väntar julbord på Experium med alla, Kalle-Anka med Hanna, jobb o mys. Hoppas ni har haft en bra lilljul o jag ska försöka slänga in några ord imorgon, annars får du ha en riktigt god jul! Tänka sig att det är andra julen jag inte firar hemma med familj, släkt o vänner. Men jag har det ju så jävla bra ändå!

God lilljul!

JAG FATTAR INTE varför alla klagar över att det är så kallt? Klä på er för tusan. -35 grader imorse i Sälens by. Frisk o skön luft! Fantastiskt faktiskt! Vädret har dessutom varit strålande idag, blå himmel o sol. Jo, att jag sen har stått inne hela dagen gör nog vädret ytterligare lite bättre eftersom jag inte når röken av kyla, men ändå! Jobbet idag har gått bra, även om jag fortfarande blir så lack på alla som kommenterar min skånska. Är det inte mina kära arbetskamrater så är det gästerna. De härmar o "va"ar mig hela tiden. Idag frågade en gäst mig om det inte var lite långt o pendla från Danmark till Sälen varje dag?! Ehm, kul...

Annars är det uppesittarkväll i stuga 32 imorgon, det råder sjukstuga hemma hos oss plus att jag räknat ut att det är exakt en månad sedan jag lämnade Kristianstad idag. Tiden går för fort här! Nu ska jag äta glass o kolla på Bonde. God lilljul!

LJUSEN, era jävla Bengts!!!

DET är fan okej o bli kallad Bengt när man åker hemifrån med tre adventsljus brinnande i köket. Därefter sitter denna vackra skylt gjord av mig på dörren o hitintills har vi klarat oss. Stugan står kvar, hel.

Kallt o härligt

VAD är dagens 26 minusgrader mot kommande 30 imorgon? Äh, så länge man står inne bakom disken i skidhyran är det faktiskt rätt lugnt. Ja, sen håller man ju värmen uppe när man får springa i hela butiken för o inte bli ihjälborrad. Ja, jag blev alltså jagad av en borrmaskin. Sen har jag slutat prata på jobbet också, för det var ett jävla tragg om denna jävla skånska. Ikväll efter bowlingen med jobbet fick jag dock höra att jag hade en mysig skånska, då blev jag lite glad. Jo, vi bowlade alltså. O jag kom nästsist, efter Thomas vilket var enda målet o slå! NU ska jag somna mig tänkte jag. Jag fick sluta klockan kvart över sju istället för två idag o imorgon jobbar jag till sex. Sen är jag jävligt shoppingsugen här så jag tänkte gå till Stadium imorgon. Eller typ ICA? För det är ungefär det som finns här.

ZLATAN

FÖRRESTEN, ingen har väl missat att Zlatan checkade in på Högis igår? O idag stod jag helt ovetande o krävde legitimation på frugan. Lite smått pinsamt när Adde berättade för mig att det var Zlatans fru. Jag löste det dock snyggt o hon fick sina värmeslingor i pjäxorna. Snygga GUCCI-goggles hade hon också... Nu ska jag slänga ut 25:an, godnatt!

English-skills

FÖRSTA riktiga jobbdagen avklarad o det gick kanon! Gick upp vid halv åtta imorse, åkte med Christoffer till jobbet o tog bussen hem med Frida. Det var faktiskt enklare än vad jag trodde o ta bussen hem, den går tjugofem eller tio minuter efter jag har slutat. Värre är det till jobbet då jag börjar jobba halv nio varje morgon o den första bussen går nio. Tur att jag är bra på o flörta mig till platser så imorgon kommer Adde o hämtar mig. Han är förövrigt jävligt bra på engelska. Idag stod han nämligen o sålde ett liftkort till en engelsk man. Han frågar då på engelska hur dags liftarna stängde idag o så här löd konversationen:

Adde dubbelkollade med mig så det var halv fyra, jag nickade o han säger:
- They close at half past four today.
Jag: Nej? Halv fyra stänger de sa vi ju.
Adde: Men det sa jag ju, säger han.
Jag: Nej, du sa half past four. Det är halv fem.
Adde: Nej, det är halv fyra. Samtidigt upprepar han en gång till, "yes, half past four".
Jag: Nej Adde. Halv fyra heter half past three, halv över tre liksom.
Adde: Nej? Skämtar du med mig? Hjälp mig nu, Emilia.
Jag började asgarva, han springer där ifrån o säger att jag måste ordna upp informationen till det rätta. Haha, vad jag garvade. Efter det klädde vi granen, jag fick en tomteluva med skägg o sen sålde jag Sälen-pass. Ja, det gjorde jag. Nu ska jag o Johanna göra risalamalta o ha aerobics i vardagsrummet. Eller ja, på soptippen. Kalla det vad ni vill!

Haha, vi är några jävla sopor

- Emilia, kan du inte hjälpa mig ut med soporna?
- Är det mycket?
- Nja, bara sju påsar...

En bild säger mer

JAG älskar Sälen!

Ola Svensson

JAG känner att det här kan blir en jävligt bra kväll! Johanna dansar på bordet, Gustaf duschar med öppen dörr o jag firar fortfarande att steg två bara håller på i tre timmar till. JUBEL! Nu ska jag välja kläder inför kvällen, detta eviga dilemma... O förresten, OLA SVENSSON ska sjunga ikväll på Harrys. Snacka om att jag är på topp, haha!

Nu korkar vi upp


STEG TVÅ DONE!
"Det bästa med denna veckan var när Emilia precis kom ner från backen o garvade!" O för o förtydliga har jag tagit mig igenom världens värsta vecka i väder o vind. Jag har varit surast i världen men fan vad godkänd jag har blivit för det. YES!!!!

Mammas julgodis kan vara det godaste jag någonsin ätit

IDAG är jag gladare. Provet gick bra tror jag o vädret har varit betydligt bättre. Jävliga backar dock men solen har skinit i alla fall. Pappa, Frida o Viccan har besökt Tandådalen o mig också. Ikväll tar jag det lugnt o äter mammas världsgoda julgodis som hon skickade med pappa o Frida till mig. Jag fick nyss ett mail också om jag ville vara tomte på Julafton, det uppdraget är ju som gjort för mig. Världens tomte, det är precis vad jag är... O Johanna är tillbaka förresten!! Godkväll kära ni! O förresten, snigeln/sniglarna är Johannas tofflor o våra fan, efter Bengt.

HELVETESDAG!

NI VET DEN scenen i Emil i Lönneberga när lille Emil ska ta Alfred till doktorn i världens snöstorm. Exakt samma dödsscen har jag genomlidit idag. Dagen har varit ett rent skämt o jag har åkt med dödsångest hela dagen. Storm, snö o minst tre decimeter snö ovanför den nypistade backen vilket resulterade till snöhögar, eller egentligen hundratusen backar i den stora backen. Jag har redan givit dagen till Sälens värsta denna vintern. Tur att vi kunde underhålla oss genom att göra Bengt i liften. Ni ska veta att vi är riktigt grymma på o hoppa på två skidor samtidigt som vi trycker på knappen med höger o vänster hand.

Det här är jag

KORT om mitt liv i Sälen. Utbildningen går skitbra o är faktiskt riktigt rolig. Pappa, Frida o Viccan är på besök mittemot mig. Min mobil är fortfarande försvunnen. Jag har ett tillfället nummer o om någon är intresserad av detta så kontakta mig på Facebook, typ. På fredag skriver jag teoretiskt prov o på lördag gör jag ett av mina två praktiska prov. På söndag är det omprovs-dag... Jag saknar Internet i o med stölden o ligger därefter lite efter med blogginlägg o diverse. Jag saknar Johanna som är hemma på besök. Jag mår skitbra o är faktiskt jävligt lycklig här! Det var det. Hoppas ni mår bra! O FÖRRESTEN, hela stugan är städad...... av mina pojkar. (Förutom kylen med all lingon som läckt, de lämnade den till mig!)

STULEN MOBIL

MIN MOBIL är stulen. Jag är handikappad utan den. Jag hoppas det löser sig snart. Världen har trots allt inte gått under, jag lever men visst är det tråkigt. Man lär av sina misstag i alla fall. Ni kan alltså inte nå mig alls via telefonen. Frågan är hur jag ska vakna imorgon utan alarm? Jag får gå på känsla. Utbildningen går för övrigt skitbra o är riktigt rolig! Godnatt!

Hjälp

FÖRRESTEN, jag tänkte bara kort redogöra lite för vad som ligger på vårt vardagsrumsbord. Så här är det. Fem glas, varav två är plastglas, en ketchupflaska, en tom Ramlösa granatäpple, två datorer, fem olika sorters krydder, pepparkakor, fyra olika sorters nagellack, apelsinskal/clementinskal från en sisådär tio frukter, två kameror, en hårddisk, två tidningar, en Slitz-tidning, bestick, en full fanta exotic, läkerol, ett tomt glasspaket, en kan alväljare, en apelsin, två ljusstakar, hörlurar o en gitarr. PÅ pricken. O sa jag att bordet är strax över en meter långt o en meter brett? Annars vet ni det nu. HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!

Allt-i-allo dag. Det blir bäst så!

LUGN dag. Sleten dag. Go dag. Fin dag. Det är faktiskt en allt-i-allo dag idag känner jag. Stugan luktar sprit o sopor typ, men något ska den ju lukta. Dagen har tillbringats i Lindvallens finaste nyplogade backar, på MC Donalds, i alla fjällets sittliftar o numera utslagen i soffan. Vi sitter väl mer eller mindre med varsin dator i knäet o halvsover. Imorgon drar min utbildning igång. Håll tummarna för att jag ska klara mig några timmar till denna veckan. Annars får halva familjen ta hand om mig som visst kommer på besök. Mysigt det!

DU ÄR RIKTIGT DÅLIG, HASSLE

ATT After skin tog hem priset går råder det ingen tvekan om. Helt makalöst roligt! Hassle var något sämre. I o för sig så kommer min o Johannas bordsdans med där på en delad första plats men Hassle, du kommer återigen längst ner på listan om inte utanför. Tur att vi kan roa oss med Bengt, waka waka, Markoolio o Magnus Uggla istället.

Vi började som sagt kvällen med After ski på Wärdshuset på Gustav. Lätt kvällens höjdpunkt o numera en fredagsvana kom vi överens om. Världens tryck! Kvällen fortsatte på 32:an med mig, Johanna o Gustaf. Bordsdans, Magnus Uggla, Markoolio o ett överflöd av skratt. När klockan slagit åtta alldeles för fort tog vi oss till 24:an. Efter någon timme där hamnade vi på 32:an igen o tog oss härifrån efter några timmar till Högis o Erik Hassle. Han både sjunger dåligt o har ful frisyr faktiskt. Men vi roade oss ändå o hade som vanligt hur roligt som helst! Mindre roligt var det när utbildningsmänniskorna steg upp strax innan åtta imorse o väckte mig av rent jävelskap. Tur att jag tycker om dem för mycket för att bli arg. Istället tänker jag dra på mig skidorna o ta mig några åk. Det låter inte så pjåkigt va? Solen skiner dessutom idag o himlen är blå. Ikväll är jag med Barbabok igen o leker lekar. Det nalkas kick-off.

AFTER SKI I HELA JÄVLA SÄLEN

HAHA, AFTER SKI i hela jävla Sälen o hela Wärdshuset fick höra på oss sjunga Bengt samtidigt som alla klappade i takt. Det är fan mäktigt det! Nu fortsätter vi med förfest på 24:an o därefter är det Högis som gäller! DETTA ÄR HÖJDEN AV LOVELY!

Mina Kristianstadflickor

JAG VILLE BARA önska mina flickor ett stort lycka till idag på juluppvisningen!

Bengt boken, det är där vi skriver om allt som händer o allt som sägs

JAG deppar för att Idol är över. Resten av stugan jublar o har fått för sig o kolla på TV4 varje fredagskväll framöver. Jay är dock kung o hans Like a prayer är helt magisk! Bäst igår var dock hyllningen till Jihde. All I need is you. Herregud vilken fin låt! Det var dock inte okej o lipa här hemma för då åkte vi ut med huvudet före konstaterade Johanna högt o tydligt samtidigt som hon skrek hur jävla mycket hon hatade TV4 o deras reklamavbrott. Jag tror faktiskt aldrig att jag har hört så många svordomar i rad! Hur som helst så hade vi full stuga med både 27:an (som visst är 25:an!) o några andra huvuden. Förresten, ni la märke till att Minnahs pappa hette Bengt va? Haha, vi garvade rätt bra här hemma! "Asså shiiiit", fick också några garv.

Dagen bjuder på fest med förfest här hemma (!). Högis o Erik Hassle väntar på oss. Men först ska jag äta frukost, få hem mina stugvänner som skriver prov nu, försöka mig på ett åk i backen o lite annat. Jag köpte förresten nya stavar igår. Svarta Scott. Så nu är jag snart fullutrustad! Ha en bra lördagskväll allihopa för det tänker jag ha!

Förstår ni att jag har problem? De förstår ju inte mig!!!

"Ska vi gå o göra vid oss?" VA?
"Fan, Gustaf. Nu har till o med du uppställt på rummet." VA?

SÄLEN by night


Bild tagen utanför ytterdörren

STEG 2 nästa vecka!!!!

SESÅ, första riktiga jobbdagen på Skishop Högis är avklarad. Iklädd grått o rött har jag tagit mig igenom dagen med goa arbetskamrater, fina arbetstider o mycket lärdom. Nu kan ni komma o köpa skipass av mig också, vare sig ni är vanliga kunder eller aktieägare. Typ. Imorgon är jag ledig för första gången sedan jag kom hit typ, på söndag kör vi en kick-off på Gustav med alla skishoparbetare o på måndag intar jag Parliften klockan nio för ytterligare ett försök på steg två. Jag fick alltså plats i gruppen med Adecko, o blev väldigt glad för detta! Så hela nästa vecka kommer jag få ta mig till Tandådalen o köra skidor hela dagarna samt sitta på föreläsningar på kvällarna. Det ser jag fram emot! Nu är det fredagsmys!

LIFTARE asså....

Våra undergrannar, liftarna, tar utan tvekan hem priset världens bästa festare. Det enda jag somnar till numera varje kväll är nämligen deras dunkande från stereon o deras höga o faktiskt ganska dåliga sångröst. De sjunger ofta om Bengt o är det inte om honom de sjunger så är det om fanta o rosé. Eller klappar o hoppar de bara i takt till musiken. Sen ska ni veta att väggar o tak här är tunnare än tunnaste gardin vilket gör att man kan tyda en människas viskningar mellan över o undervåningen. Deras maxade volym går därför inte o missa, ja att jag sen har högtalarna precis under sängen också säger ju en del. Jävla liftare...

För övrigt så har Alexander i stugan färgat håret idag. Halva håret blont o halva håret svart. Det är väl.... sådär men rätt så unikt!

BARBAPAPPA i hela Sälen

SOM OM det inte vore nog med att Johanna är världens största Barbapappanörd så fick jag mig ett skönt garv när jag såg att våra grupper under kvällens skidtest var indelade i Barbapappanamn. Barbaskön, Barbafin, Barbabok, Barbazoo, Barbalala, Barbaflink o så vidare. För o tala mer om Johannas Barbapappaintresse så har hon tatueringar med figurerna, gosedjur, ringsignaler o så vidare. O hon blir lika arg varje gång jag frågar om det är spöken eller elefanter de ska föreställa. "NEJ Emilia, det är klumpar som kan forma sig till vad som helst!!!!"

Uppgiften ikväll var att åka Gustavbacken med en nybörjarskida, en medelskida, en avancerad skida o en avacerad plus skida. Sedan skulle vi i gruppen utvärdera skidorna o komma fram till en favorit. Jag kunde väl inte uttala mig direkt eftersom jag inte fick prova alla olika sorter men vet ni vilken som blev favoriten? Jo, den skidan jag köpte. Dynastar Sensation minsann. Grym skida! Nu är jag nyss hemkommen o har ätit lite kvällsmat. Imorgon klär jag mig i jobbkläder för första gången o tar mig till Högis. GRYMT!

Skidor, pjäxor, mejslar.... o jag

KOMMER INTE JAG få världens bästa vinter o världens bästa säsongsjobb så säg! Jag är precis hemkommen från återigen en utbildningsdag o nu kan jag både ställa in skidorna o lägga in allt i hyrprogrammet. Fantastiskt roligt o jobba i uthyrningen faktiskt! Mecka med pjäxor, mejslar o skidor trodde jag väl inte direkt att jag skulle klicka med men där hade jag fel! Om en timme ska vi klä på oss igen för o ha hela Gustavsbacken för oss själva då vi ska testa alla olika modeller o nivåer på skidorna. Det kan bli en syn för ögat det! Jag hoppar dock den biten för min egen skull, dock testade jag gå med pjäxan här hemma idag o det känns bättre så jag går på rätt håll i alla fall! Nu ska jag äta upp mina havrefras o mysa lite i stugan innan de andra kommer hem o för liv. HEJDÅ kära ni!!

INTRO skishop

FÖR DET FÖRSTA så vill jag bara göra det klart för alla hur mycket kallare det är på Högis än i Lindvallen. Det är helt galet att det kan vara sådan skillnad fem minuter med bil bort. Tur att min nya jacka värmer mig bara genom att kolla på den. Hur som helst så drog introt igång idag för mitt receptionsjobb, sälja skidskola o skipass. Vi började borta i konferenslokalen Lavinen vid Snötorget. Där fick vi en presentation om vad som komma skall, vi fick kläder (två röda pike-tröjor, en grå tjocktröja o två mössor till så nu har jag fyra stycken!). Efter lunch tog vår Mackan oss på en sightseeing genom hela Sälen ungefär. Sälens by, alla torg, Hundfjället, Tandådalen, Högis, Lindvallen o vid varje stopp var det rundtur i skishopen, verkstaden, uthyrningen o så vidare. Så precis innan vi slutade idag gick vi igenom allt som hade med längdskidor att göra, från pjäxor till stavar till skidor o hujedamig vad mycket jag ska lära mig. Men det ska bli roligt o detta är riktigt roligt! Imorgon kör vi igång igen, klockan nio på Snö. Dagen ska handla om utrustning o på kvällen är hela Gustavbacken vår då vi ska testa o känna skillnaden på olika skidor. Jag hoppar dock den biten o granskar alla andra istället! Nu ska jag laga mat till mina stugvänner som för tillfället sitter på den föreläsningen som jag också skulle gjort. Se så, på med ugnen!

Madrassmys

GOD mat på Experium följs nu av återigen ett madrassmys. Har ni inte testat det så måste ni göra det. Ni lägger bara ut en massa madrasser, täcken, kuddar o filtar på golvet sen är det bara o mysa. Helst med Johannas röst o gitarrspel också, men det har bara jag. NÄ NÄ!

Glada besked!

OKEJ KÄRA VÄNNER, så här ligger det till. Inga skelettskador (!!!!) dock en kraftig inre blödning vilket kan ta upp till två veckor att läka. Men två veckor kan jag stå ut så länge jag slipper gips o grejer. Så nu är det bara vila som gäller o imorgon flyger jag på introt till receptionen istället för nästa vecka! Så nu hoppas vi bara att där är en ledig plats för mig i Adecko-gruppen nästa vecka så jag också kan få diplom på steg två, men som sagt så är det inte hela världen om jag inte får plats. Det enda som händer är att jag får hålla mig på nybörjarnivå hela vintern i skidskolan o inte gå på högre nivåer.

Kvällen bjuder återigen på kvällsmys vilket jag gillar! Förresten, jag köpte nya goggles idag. Limegröna så de matchar min jacka. Ja, jag får ju roa mig när jag inte kan åka skidor...

Det är så här man kvällsmyser i 32:an



Läkarbesök, avhoppad utbildning, kvällsmys o städning

JAHA, det gick inget vidare idag. Jag får hoppa över utbildningen denna veckan. Min vänstra pjäxa går inte riktigt ihop med mitt onda smalben. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör ont heller för jag kan gå hur bra som helst med både skor o utan, men med pjäxor säger det emot. Jag tror att det är trycket som gör det o det gör så jävla ont. O mitt öga är helt isönder med blåtira på ögonlocket o tre skrapsår under ögat. Jag förstår fortfarande inte hur det gick till.Därför kom jag o min instruktör överens om att jag hoppar utbildningen steg två denna veckan o börjar istället min praktik imorgon, sen får vi se om jag hoppar på samma utbildning nästa vecka med Adecko-gruppen.Det är tydligen inget måste att gå steg två även om det är en bra utbildning fastän den kanske inte ger mig så mycket då vi enbart åker i svarta backar upp o ner, upp o ner. Alla tänker kantning, kraft o vridning vid varje åk, jag tänker överlevnad ungefär. Ploga, tryck, akta iskulorna, akta snöhögen sväng, andas, ploga tryck, akta iskulorna, akta snöhögen, sväng, andas o så vidare, det är ungefär vad jag hinner tänka.
SÅ nu sitter jag hemma i vår äckligt skitiga stuga istället o har precis städat av vardagsrummet efter gårdagens kvällsmys. Mamma, du ska veta att jag är en riktig pärla på o hålla rent efter mig (om man jämför med mina sambos!), men aldrig mer ska jag gnälla över o ta undan min tallrik där hemma för det är ingenting jämför med vad jag måste göra här då alla andra skiter i vilket. Dock kom jag överens med mig själv att alla pengar jag hittar när jag städar på golv, under soffan, i soffan o så vidare får jag som tack för besväret. Idag fick jag sju kronor! NU ska jag ta mig till Sälen by o röntga benet mitt så får vi se vad som sägs. Vi hörs sen!

Myskväll

VI myser på golvet med gitarrspel, sång, nyponsoppa, varma baguetter, Halleluja o fina vänner från 27:an.

TUMMEN UPP för fina veckor i snön


Det var den skidåkningen på ett tag...

DET var den skidåkningen på ett tag. Steg två började idag. I Tandådalen. Tre åk var jag med sen flög jag en kilometer i en svart backe o landade utan ett suck av utrustning. Felinställda skidor enligt min instruktör då de bara utlöstes utan att jag var beredd på det. Vänstra smalbenet var skadat. En skoter fick tillkallas då jag inte kunde röra foten i sidled eller fram eller bak, men jag kunde stå på det. En läkare fick kika på mig som ombad mig o kontakta en läkare på sjukhuset. Hon trodde det kunde röra sig om en spricka i smalbenet. Jag hoppade dock den biten o gick o köpte mig tigersalva o en ny skidjacka istället. Vi får se hur pass svullet benet är imorgon. Kan jag gå normalt på det tror jag att jag försöker fullfölja utbildningen denna veckan istället för att gå den nästa vecka när alla andra är färdiga o jag egentligen skulle börjat min praktik. Men då försöker jag bara byta de två veckorna så jag inte missar något, jag har tur att där ligger en utbildning steg två nästa vecka också. Tillståndet nu är alltså under kontroll men jag har jävligt ont o mitt öga är blått plus att jag har två ärr i ansiktet! NU ska vi mya med 27:an på nyponsoppa, glass, baguetter o nutella. O ser vi till helheten så mår jag skitbra!

Mamma, du hade fått spader

NU står brödrosten på vardagsrummets bord också, så vi slipper springa o hämta mackorna stup i kvarten typ. Ja, sen ligger det chips på exakt hela golvet o varenda tomburk/flaska står kvar sedan igår. Hur ska denna säsongen sluta?

Halv åtta

IDAG har jag fått lära känna en nära döden upplevelse i världens sämsta backar. Helt galet dåliga backar med kuckler (iskulor) o snödrivor från topp till bott. Så vi la ner ganska snabbt o gick in i värmestugan o mös istället. Ett plus till mig dock som knäppte på min pjäxor o drog på mig alla kläder min enda lediga dag från skidåkning på två veckor. För tillfället ligger vi i 27:an o kollar på en engelsk film utan text vilket gör att jag lika gärna kan strunta i o titta. Funderade dock på att ge magen något o äta. Man står sig visst inte på MC Donalds mat till frukost, även om vi som jobbar för SKISTAR får en extra cheesburgare. Men det var ju värt ett försök!

Det som händer i 32:an stannar i 32:an

FÅR JAG säga det själv så blev det en dundrandes bra inledning på Sälen 10/11 i 32:an igårkväll med avslutning på Högis. Folk var här gott om i hela stugan o tomflaskor är här ännu mer gott om. Limousinen anlände kring tolv då vi begav oss till Högis o världens Mustasch konsert. Det där sistnämna är ett stort skämt om man ser till Emilias musikhuvud med schlager i allra högsta grad, men nejdå där stod jag o slängde med håret o gjorde hårdrockstecknet!
After ski på 32:an
Sen korkade vi upp

Felicia o Emilia i Hannas skidglasögon, fiffigt!

GODKÄND på teoriprovet o godkänd på det praktiska första provet, med andra ord är första steget i SLAOs utbildning avklarat. DÄR satt den o nu korkar vi upp! Dagen har för övrigt varit fantastisk med sol, blå himmel, nyöppning av sittlift, skidprovarhelg med musik pumpandes i backen, tält med försäljare överallt på skidanläggningen, mycket folk, fina backar, fin grupp-Helena o fri åkning hela dagen. Lunchen på Experium får också ett extra plus. Köttbullar, gräddsås, potatismos o lingon. Termobyxor o en SÄLEN tjocktröja har jag också hunnit med o köpa idag. Jag är för flitig! SESÅ, full fart mot kvällen. Mikronfonkåt sprängs ur högtalarna samtidigt som vi klappar i takt till BENGT! Ja, han är vår nya maskot. Ni vet han som heter Bengt som jobbar på en knappfabrik. Han har en fru med inga barn o en dag sa hans chef till honom att han var ledig, så han började trycka på knappen med först höger hand, sen vänster hand, sen höger fot, sen vänster fot. Tillslut hoppar vi, ja o så gör vi lite waka waka också i backen. Eller kör vi racerbilar i liften. Hur som helst så har jag lagt cidern på kylning i snön o plastglas är köpta. O just det ja, jag torkade köksbordet idag för första gången sedan vi kom. Där låg lite av varje. Köttbullar, makaroner, nudlar, smulor, sås. Jag tänkte att det i alla fall kunde se rent ut när vi får besök ikväll, för ikväll är det på 32:an det händer. KLART att vi skulle dra igång Sälens partyliv för alla säsongarne, nu kör vi!

TEORIPROV

OKEJ, vi snackar plugg ikväll. Imorgon klockan åtta ska jag skriva teoriprov. Dagen har tillbringats i alla gröna backar i hela Lindvallen. Plogsväng hit o dit, lärande om liftåkning, knapplift, ungar som trillar o så vidare. Nu försöker jag plugga som sagt, det går mindre bra o mitt huvud kommer aldrig någonsin bli ett fan av fysik... Öööööh, bokstäver o siffror överallt o jag någon helt annan stans. Det hänger liksom inte riktigt ihop, fysik o jag.

PREMIÄR PÅ HARRYS

OKEJ, idag har det varit riktigt varmt. Inte en enda gång har mina tår varit frusna, eller också är jag så van nu så jag inte känner av det längre. Hur som helst så har det bara varit mellan 11 o 15 minusgrader idag o helt okej väder. Idag har vi jobbat mycket med kraft o plog. Föreläsningen handlade om kommunikation o ledarskap. Ikväll har jag ätit baguetter med nutella vilket var magiskt gott! Annars funkar allt bra o jag har fortfarande inte tagit mig till gymmet. Mina såkallade vänner i stugan mobbar ihjäl mig för detta o inatt stod det härliga till på 32:an samt på Harrys, haha! GODKVÄLL!

RSS 2.0