Att vara lycklig-ast

IDAG har jag mått så bra som det bara går. Det har varit en magisk dag med p l u s-grader, underbara elever i skidskolan, strålande sol, blå himmel, lunch utomhus i solen i bara underställ, underbara arbetskamrater, fina människor, åk i ravinen, kvällskäk på Gustav o första brännan i ansiktet från hjälmen. Jag har bara åkt runt med ett leende på läpparna hela dagen o insett hur fantastiskt bra jag mår här. Att jobba som skidskolelärare är utan tvekan det bästa jobbet man kan ha. Det är helt makalöst fantastiskt!

Sportbaren

NYSS hemkommen från en kväll på Sportbaren med mat o massa prat med Julia o Anton hemifrån. Fin fredagsavslutning. Imorgon jobbar jag, sen ska jag ha myskväll med Melodifestivalen om det nu inte slutar med besök på Harrys. Jag kan andas genom näsan igen i alla fall, bara det är egentligen värt o firas. Fast det förstås, liftarna under mig firar för hela Sälen ikväll. DUNK DUNK DUNK!

SKIDLÄRARNA I SÄLEN 10/11

KOM inte o säg annat än att detta är världens finaste bild!

Kusinbesök o jobb

OJ, här var det tomt på inlägg men det har sin logiska förklaring med jobb dygnet, skidåkning, kusinbesök o fest dygnet runt. I måndags påbörjade jag min sista vecka inomhus för denna gången vilket jag jublar för. Jag vill ut i skidskolan nu nu nu! Hur som helst så jobbade jag kortisdag vilket jag på morgonen planerat med att ta med mig skidor o allt till jobbet så att jag direkt kunde ta mig till Tandådalen o kusinerna efter jobbet o det gjorde jag. Vid tre var jag på plats o sedan åkte vi skidor hela kvällen! Mysigt det. I tisdags o igår har det varit långa dagar på jobbet samt skåningar överallt. Gårkvällen avslutade jag i mitt andra hem med fläskpannkaka o mys.

Dagen ska tillbringas med kusinerna från morgon till kväll, det ser jag fram emot! Imorgon jobbar jag igen, samt lördag o söndag. Sen är det måndag igen o den måndagen kommer bli början på Sälens bästa vecka tror jag bestämt! Högis-gänget är åter samlat plus att Michaela ska vara hos oss. O just det ja, SJ ringde igår mamma o jag har tjatat till mig alla pengar tillbaka från resan upp. Det var bara det!

Mysteriet på 35:an

MYSTERIET på Greveholm har tagit över något för mycket i Sälen o på Gamla personal känner jag. Victor lider, Michaela är totalt värdelös på skånska, Fanny kan varenda replik o jag o Maria garvar. Gårdagen/natten/morgonen var dock kunglig när Carl imiterade Måns go-cart o slängde in tidningar till slottet samtidigt som Jacob gick i soffan o sjöng intromelodin o jag o Fanny dog av garv. Jag har nog faktiskt aldrig skrattat så mycket! Gårdagen var för övrigt lika kunglig som hamburgaren i reklamen. En dag i backen skulle det hetat men vi fastnade på Skilodge istället o satt där hela dagen. Ett åk registrerade vi... Kvällen bjöd på förfest hemma (!) i 35:an med Fanny i spetsen då hon fyllt 21 år. Därefter utgång på Harrys med dans natten lång. När jag kom hem slängde jag in pommes i ugnen o ställde fram lingonen på bordet, sen krängde jag o väntade på att de andra skulle komma hem o hem kom de, sen somnade ingen.

Idag har jag jobbat o inte hunnit andas en enda gång. Men ack vad jag känner mig hemma nu när det är skåningarnas vecka. Det klingar så ljuvligt här!

Helg i Sälen

HELG o tacka gudarna för det! Ikväll är det utgång (!) o imorgon åker jag kanske till Trysil. Det är planerat så men jag är inte helt hundra så det är kanske bättre o stanna hemma o bli frisk. VI FÅR SE! Nu ska jag strax till jobbet. TREVLIG HELG!

KUNGVALLEN 10/11

MITT KONTOR mina vänner! Jag ville bara att ni skulle veta det.

Lite godingar från dagarna som gått

Päronyoggi, Gustaf o frillan
Carl
Trött kille
Jag o min talpedagog
Stackars kyckling
Frukost hos grannarna
Skilodge

Jobbjobbjobb

INNEJOBB igen o attans vad jag hellre hade varit ute (även om temperaturen visar kring minus tjugo grader!), men det är så mycket roligare! Men veckan nio är jag tillbaka på HÖGIS, hurra! Sen försvinner jag igen veckan tio, men det får vara okej. Annars har jag precis ätit upp kvällsmaten o äter nu återigen en påse bilar o kokar ris. Imorgon jobbar jag igen, kvart i nio till kvart över sex. Sen ska jag nog äta bilar.

Glad alla hjärtans dag

EN KRAM från mig uppifrån o ner till alla er som jag tycker om!

Elektrisk

HEMMA för dagen. Högsäsong. För mycket folk. Jag jobbar alltså inne nu i två veckor. Varje dag mer eller mindre från öppning till stängning hela veckan. Mmmm. Vecka åtta är dock ett stort skämt. Sälens största vecka o jag jobbar från söndag till söndag med en dag där jag inte jobbar från öppning till stängning. Dålig tajming också då det kommer en massa hemifrån då. Men Emilia ska försöka lösa det! Annars är det en mysdag o här sitter jag hemma i stugan ensam med Anniela sprängandes ur högtalarna, Ahlgrensbilar o ett nystädat kök. Kvällen blir lugn o skön.

Vi har skidor som är såhääääär långa




VILKEN magisk dag
o än är den inte slut! Solen har skinit exakt hela dagen o för första gången denna säsongen har vi satt oss i solen utan jacka. Helt galet magiskt! After skin bjöd på världens längsta tåg o svettiga typer. Kvällen bjuder på Harrys o utgång. Om vi är mä? OH YÄH!

Vi är skidlärare, vi är många. Vi har skidor som är såhääääär långa!

Vi är nog fulast i Sälen, Emilia

NU drar vi ut i solen o åker skidor. O jag bjuder på min snygga mössa.

Beautiful day

VILKEN FIN gårdag Sälen bjöd på! För sista dagen denna veckan var jag vikarie på Snö. Då tog jag o Valle en tur i backarna hos barnen vilket var väldigt uppskattat o roligt! Ni skulle sett Valles parallella skidor, o hans skogstur. Haha, som jag skrattade! Valle måste alltid ha en kompis med sig förstår ni, eftersom han inte kan prata. Snögubbeborg besökte jag också i solskenet med Hugo, Olle, Julia, Sarah o Gustaf. En lärare till varje barn. Jag fick mig ett gott skratt när lille Hugo, 3 år, stannar mig hastigt i backen o säger: "Emilia, vet du vad? Min morfar har kossor i källaren o skor med kardborrband. O vet du mer vad, Emilia? Vi har två vovvar, men jag vet inte vad de heter eller vilken färg de har." Haha, söta unge! Sen stannade vi under sittliften o vinkade upp till alla, det tyckte han var riktigt roligt... Haha! Efter jobbet tog jag o Carl en sväng in på UA o kikade kläder. Hela sortimentet stod på 50 %, då återigen Lindvallen firar 50 år. Carl fick med sig en kofta plus att vi både köpte varsin mössa. De absolut fulaste vi kunde hitta! Efter det mötte vi upp Gustaf för lite after work på Skiloge. Kvällen spenderade vi hos grannarna med film o mys efter att jag, Gustaf o Carl lagat finmiddag. Återigen, fint ska fint ha!

Snöööööö i hela Sälen

ÅÅÅÅ vilken fin dag! Blå himmel, sol, -12 grader, massa taggade folk, Lindvallen 50 år, tårta, after-ski, brakfrukost med Gustaf, lunch, tacos ikväll, Melodifestivalen o utgång ikväll! Mmmmmmmm! Om vi kommer ut från stugan förresten, plogbilen var ju söt o la hela högen med snö precis utanför vår ingång... Bra att Alexander tog initiativet o skotta en fin gång till oss.

Vilken helg vi har o vänta

HELGEN ser vi fram emot! Imorgon nalkas det en sista dag i skidskolan som vikarie. Jag glömde säga att jag fick hoppa in på Nordpolen i Lindvallen idag. En snöboll (3-årig nybörjare) skrek efter mig o vilken kung han var. Helt galet! Imorgon ska vi besöka Snögubbeborg, han o jag! Men just det ja, helgen... Imorgon blir det alltså först jobb, sen skidåkning hela kvällen för o avsluta med den efterlängtade o ompratade Golden eye. Det vart ju ett jävla liv förra fredagen då den inte visades som det var lovat. Hur som helst så bjuder lördagen på fullt ös! Skidåkning, femtio-meters lång tårta på Gustav-toppen (Lindvallen fyller 50 år i år o firar hela veckan, där av metrarna), after-ski o utgång! Sooooom jag längtar!

Grillning på gamla personal

SOM våra mittemot grannar har jobbat för vår grillplats. Varenda gång man kollat ut genom fönstret har man sett en spade i luften som släpper snö. Sälens absolut i världsklass finaste dessutom med både stor soffa, bar o bord. Invigde den gjorde vi i tisdags när stora delar av vårt personalområde kikade förbi. Riktigt mysigt o ännu mysigare när Gustaf drog fram gitarren. Minusgrader, kycklingfilé, pomme, bea-sås o lingon. Synd bara att man värmde det helt i onödan då det blev kallt direkt igen. På söndag kör vi visst igen o i vår kör vi varje dag!

Årets skämt

Haha, jag har haft årets skämt till skidskoleelever. Två stycken 66-åriga danskar. Jag trodde jag skulle ta livet av mig! De vägrade att åka gröna backar o gick istället ner på sidan av backen med skidorna på. Dock gillade de mig, hur det nu gick till. De tackade mig genom krama om mig o så sa de att de hade lärt sig hemskt mycket. Vad de säger till varandra hemma nu vill jag int ens veta. GUUUUD i hela himlen! Tur att min lille Gabriel gör mina dagar istället, han är min kung. Världens sötaste lille unge där det första han gjorde när han såg mig var o ge mig världens bamsekram! Jag vill äta upp honom. NU kommer maten serverandes på tallriken. Men det är ju klart, fint ska ju fint ha! Flört!

1052, glöm aldrig det!!!

FÖRRSTEN, berättade jag att jag bytte lösenkod på min Iphone i lördagsnatt? Haha, det kan ha varit det mest korkade jag gjort i onyktert tillstånd. Det har blivit lite av en vana att alla lär sig min lösenkod här. Den koden man måste slå in på telefonen för o komma till menyn liksom. Så i lördagsnatt när jag var ute o tog luft från bastun inne på Harrys fick jag för mig o byta kod, från den nuvarande till den jag hade från början. Jag bytte men jag minns att det kändes konstigt när jag slog in den. Men jag tänkte väl inte mer på det förrän på morgonen när jag skulle låsa upp den o den gång på gång sa fel. Gustaf, Victor o Maria låg o rullade rundor på golvet av garv medan jag fick ringa Telenor, Ihpone kundservice, tekniska avdelningar o greja. Det enda som jag kunde göra var o återställa mobilen helt o hållet från noll där allt skulle raderas. Fan, tänkte jag o så tänkte jag på dig mamma. Men på något jävla vänster slog det mig att jag säkert vände på de två första siffrorna eftersom jag tyckte att det kändes konstigt när jag bytte den där natten. Jag testade o det gick!!! Satan vad jag jublade! 1052, glöm aldrig det!!!

Lindvallen o Snö igen

JAG hamnade visst på Snö o i Lindvallen denna veckan också, som vikarie. Dock fick jag fyra grupper redan imorse, för Malin. Snögubbar, stjärnor, bollar (fyra av fyra danskar!) o glidare. Sista gruppen var där dock inget påbokat på så jag gick rundor i skor o hjälpte folk hitta rätt o så vidare. Men så var det det här med benbrott... Idag fick jag nog se mitt första o förhoppningsvis sista på en liten kille i en grupp. I full fart körde han rätt in i en sådan skylt vi har i backen o benet gick troligen rätt av ovanför pjäxan o som han skrek. Detta skrik gjorde i sin tur att storasyster i samma grupp bröt ihop. Himla tråkigt! Men vi gick in i värmestugan hon o jag o pratade om annat. Lillebror åkte iväg till sjukan i skoter o pappa hämtade lilla tösen. Nu håller vi alla tummar vi har för lillkillen. Det är sådant som händer o det är ingenting som kan hjälpas, men det är klart att det är tråkigt! Kvällen blir lugn o imorgon kör vi på Snö igen, go go!

Jag


JAG
har huvudvärk. Jag har beställt två par skor från Internet. Jag har beställt träningskläder från Internet. Jag har ätit frukost. Jag tycker om att solen skiner ute. Jag ska jobba i eftermiddag. Jag vill att Gutten ska vakna. Jag orkar inte plocka undan min frukost. Jag kollar på TV. Jag missade att dricka varannan vatten igår som tavlan uppmuntrade oss att göra inne på Harrys. Jag är glad.

Harrrrrrys

NU taggar vi!

Fint ska fint ha

GUD vilken härlig dag o än är den inte slut! Nu går vi på det igen, Harrys väntar. Jag känner lite såhär, Ä NI MÄ? OH YÄH! O grattis till alla som klarade uppåket!!

TESS 21

GRATTIS saknade vän på din dag!

HELG

"DU har en frukttallrik som väntar i kylen, Emilia!". Vilken goding till stugvän jag har va, Gustaf Englund! Han är min kung o storebror han. Hur som helst så har jag haft en mysig morgonstund med mig själv i stugan. Gustaf o Alexander är ute o åker o Johanna jobbar. Gårkvällen var mysig inne hos grannarna med mycket mat, god efterrätt o godis överallt. Kvällen bjuder visst på utgång (jag ska ju att det kunde ändras...) o det ser jag fram emot! Imorgon ska jag jobba i incheckningen på Högis, tre till sju ungefär. O på måndag är det skidskolan igen, lovely!

Älskade ungar






Älskade barn. Älskade jobb. Älskade Sälen.

Skidskolans sista dag

VAD det ekar här. Jag har i alla fall slutat denna veckan i skidskolan vilket är lika tråkigt varje gång. Mina Kidz denna veckan har varit helt galet roliga o ha. Fantastiska barn med viljan till allt! Helgen ser ut till o bli lugn (hör o häpna!). Skidåkning, mys o fina vänner. Men det är klart, det kan ändras tills imorgon... Ikväll blir det tacokväll o Let's dance (läs: Golden eye) med mina grannar. Men jag ska nog kunna gömma batterierna till kanalväljaren, eller dosan för fan!

Mina barn

ONSDAGEN är slut, tyvärr. Nu är det bara två dagar kvar här i Lindvallen innan jag åter är tillbaka till Högis. Man får lägga om strategin något nu när man är på Snö i Lindvallen, man har inte riktigt samma frihet här som man har på Högis. Här delar man barnbacken med säkert tjugo andra grupper medan man är relativt ensam med sin grupp på Högis. Men inte klagar jag på lite spänning i vardagen.

Imorse när jag hade mina minstingar så åkte vi knapplift vilket gick väldigt bra. När vi sen skulle avsluta för dagen så brukar jag alltid låta barnen sammanfatta vad vi gjort under lektionen o sen gå in mer i detalj på hur man bromsar eller hur man åker lift till exempel o idag knäckte lilla Julia ur sig att man skulle ha skidorna på snön för att komma upp i liften. O Olivia skulle åka till Sälen idag berättade hon för mig ungefär tio gånger. Sen har jag en skön kommentar från lilla Maja. Hon sa till mig att om man åkte upp på toppen av en backe så kunde man se hela välden. Förstår ni att jag trivs eller?

JFR

NÄR man inte kan ta bussen in till centrum för shopping eller sätta sig i en bil femton minuter ifrån känns Internetshopping som en helt okej uppfinning. O jag kan väl inte annat än o påstå att det kliar i fingrarna på mig hela tiden här då de närmsta kläderna jag kommer är ett par joggingbyxor från Stadium. Därför vill jag ikväll tacka alla Internethemsidor o framför allt alla smycken man bara genom ett klick kan få hem till sig inom några dagar. Jag är inne i ett smyckesberoende o har klickat hem alldeles för mycket det senaste dygnet! JFR!

Grannfejden

DET ÄR rätt bra lyhört i vår lya. Vi bor ju i ett stort hus som är uppdelat i olika stugor, med både stugor ovanför o under. Vi bor i en radstuga ovanför lika många under så att säga. O när vi snackar lyhört snackar vi rejält lyhört. Så lyhört så att jag hör allas alarmklocka om morgonen tillexempel. Imorse vaknade jag av en telefon som ringde med enbart vibration o där jag kunde säga till när han lyfte bort telefonen från bordet till exempel. Hur som helst så festas det ju också en hel del i dessa lyor o som jag tidigare nämnt har vi liftare under oss vilket kort o gott innebär fest åtta dagar i veckan. Alldeles för många gånger har man vaknat om nätterna på grund av dem eller rent av inte kunnat somna. SÅ i lördags bestämde jag o Olle oss (Gustafs vän som var här på besök med en annan till!) att vi skulle ge igen. Så vid fyra på morgonen, lagom när vi kommit hem från kvällens utgång, playade vi Firework på högsta volym o bankade med allt vad vi kunde med köksstolarna i marken. Så hårt så att en till o med gick isönder. Om de blev arga då de dessutom skulle upp o jobba tre timmar senare? Haha, oo ja! De ringde o bad oss hålla käften. Men slutade vi för det? Haha, oo nej! Det är lite grannfejden på oss...

Lindvallen o Snötorget

DET ligger lite i vad Carro sa till mig om att det är konstigt att jag inte är ett enda stort blåmärke, för gud i hela himlen vilken helg! Fredagen var fredagen som jag tidigare berättat för er. Världsbäst! Lördagen o Petter är där heller inget större o klaga på. Vild förfest, svettigt dansgolv, Petter mumlandes o vi dansandes. Det är lite OH ALEALE på det! I söndags jobbade jag från ett till kvart över sju o slockna rätt bra sen inne hos grannarna. NU är jag äntligen i skidskolan igen i två veckor! Snöbollar, snögubbar o ungdom level 2 står på mitt schema plus att jag är i Lindvallen, närmre bestämt på Snötorget, o jobbar. Lite mer folk, lite fler backar, mycket mer skidskollärare, mycket mer barn, mycket mer fokus på sina elever, fler elever i grupperna men precis lika roligt. Ikväll ska jag gå på informationsträff om ett jobb på Astrid Lindgrens värld i sommar, mest bara för o lyssna. Alla som jobbar på Skistar är nämligen garanterade en intervju där. Men som sagt, bara för o lyssna. Annars har jag lyckats missfärga min första tvätt, allt vitt blev rosa...

RSS 2.0