SNOWFLAKES





IMORGON är det den 1 april o snön bara vräker ner utanför fönstret här. Vantarna är dock lagda, nu kör vi utan vantar i skidskolan. Det är plusgrader varje dag. Brännorna är snygga dessutom, världens rand mellan ansikte o hals plus att pannan blir lite lidande på grund av hjälm. Gårdagen bjöd på strålande sol hela dagen vilket medföljde lite after work utanför 32:an. Grillning, mys o sol i ögonen. Imorse visade sig solen igen men sen blev det sämre. Rasmus, 4 år, menade att den gick ner till dinosauriernas land och efter det började det snöa o det gör det än. Lilla Rasmus var för övrigt en go prick. Hela privatlektionen pratade han om dinosaurier o drakar. Vi gjorde inte vanliga glasstrutar när vi bromsade, vi gjorde dinosauriereglasstrutar vilket var mycket fräckare. O vid ett tillfälle stannade han mitt i backen o sa "Emilia, jag är en duktig kille jag!". Haha! Coaching har jag dessutom fått igår på min Snöstjärnelektion. Det innebär kort o gott att min chef följer med mig på lektionen, håller sig i bakgrunden o noterar allting som jag gör o säger sen får man ett omdöme på det! Det gick BRA!

Skidlärar-SM o bankett 26 mars







VI hade ju skidlärar-SM i Tandådalen under hela lördagen. Alla skidlärare från alla destinationer tävlade i parallellslalom där vinnaren erhöll ett fint pris. Damklassen vanns av en tjej från Lindvallen minsann vilket gjorde att det jublades lite extra på banketten på kvällen. Stor fin välplanerad bankett dessutom som hölls i Tandådalen på Fjällis. Trerätters, prisdelning, klänning, kostym och dans natten lång stod på schemat. Riktigt så långt kom vi dock aldrig... Men det var fantastiskt trevligt så längde det varade! O förresten, har jag inte världens sötaste Maria som gick ut i köket o frågade efter lingon till mig?

Nästsista veckan i skidskolan



SKIDLÄRARE PÅ HÖGIS igen, o det var på tiden! Gruppskidlärare till ett gäng Snöstjärnor o ett gäng Smygare på förmiddagen o privatlärare på eftermiddagen. Riktigt duktiga grupper faktiskt o en nöjd skidlärare. En request till fick jag igår förresten, lille Nils ska få gå privatlektion med mig igen. Sånt gör en glad!

Mys på Högis

MYSIG kväll det här kan ni tro. Jag, Michan, Gustaf o Victor packade inför morgondagen o styrde mot Michans stuga på Högis. Världens mysigaste lilla stuga, bara vi fyra o nära till jobbet imorgon. Så skulle det alltid ha varit! Nu ska vi kvällsfika.

SKIDLÄRAR-SM

SKIDLÄRAR-SM hela dagen o bankett på det ikväll. Vi kör!

Tryyyyyysil





TRYSIL i mitt hjärta. Vilken dag det var! Strålande sol från morgon till kväll, underbara människor, snygga skidor, fina backar o god lunch (lite för god till o med då vi satt i över två timmar, men ack vad et hände mycket roligt under den tiden!). För att bara nämna en sak så satt vi ute i snön vid parkeringen på en liten snökulle o bakom oss gick där en väg upp för bilar. Snön smälter dessutom alldeles för mycket nu så den vägen är ren asfalt nu förutom lite på sidorna. Här i alla fall kommer det en dam i världens fart o rätt ut på asfalten. Vi vänder oss om o tittar på henne samtidigt som Gustaf skriker högt "WOHOHOHOO HYRSKIDOR!!!!". Hahaha, det var så galet o som hon skämdes. Strax efter detta kommer det en pappa med sin lilla dotter bak sig med en stav imellan så tösen kunde hänga med. Den lilla flickan skriker då till sin pappa, "fortare pappa, fortare" o så härmade jag detta så att pappa skulle höra. Då vänder sig pappan mot oss, virrar på huvudet o säger "jävla ungjävel!". Haha, jag trodde jag skulle dö av garv! ANNARS var det som sagt en kunglig dag med världens bästa människor. Åter igen, KUNG-TRYSIL!

Jag lever

HÄR ekade det visst. Men jag jobbar, det är därför. Trysil ska ni dock få höra om, samt mitt födelsedasfirande. Se så, i nästa inlägg ska jag le vid varje ord nämt om Trysil för vilken dag!

HELG HELG HELG HELG

HELG!!!!!!! Firar detta tillfälle med pyttipanna rakt från ugnen med ketchup o lingon samt ett ballerinakex. Från o med idag ska jag aldrig mer steka pytt i panna. Onödig tid o dessutom blir det mycket godare från ugnen då alla potatisbitar blir varma. De där som råkar trilla upp o fastna på kanten i stekpannan är ju alltid iskalla o de lyckas jag alltid bita i. Jobbet gick annars bra idag. Kort dag med desto mer folk. Snön vräker ner o jag måste gå o handla, sådär kombination det där. Kvällen bjuder på tid till o andas, middag o film. Morgondagen bjuder på TRYSIL igen med mina snygga Nordica skidor o kvällen bjuder på utgång. Söndagen bjuder troligen på soffläge. Med andra ord har jag rätt så mycket o göra i helgen. Snyggt det! För jag menar, du lever bara en gång o den gången är nu!

Onsdagsmys

JAG har hittat mitt körkort igen efter att haft det borttappat nu i en vecka typ, bara så du vet mamma. O så lagar jag flygande jacob nu, eller okej Maria gör det o jag står bredvid som lärling. Fast jag skivar banan o vispar i alla fall, så lite delaktig är jag trots allt. O sen har jag fått ett slutdatum o jobba, plus att jag får en veckas extra betalning utan o behöva jobba bara för att jag har jobbat över så mycket. Annars har dagen strålat o vi satt o åt lunch ute på jobbet. Denna veckan ut plus nästa vecka kvar att jobba inne sen är jag ute ute ute resten av tiden! Skön känsla det kan ni tro. Ja, sen är jag alldeles för brun i ansiktet om man ser till resten av kroppen, så vet ni det också! Skön information här känner jag... Nu ska det kokas ägg sen är det onsdagsmys!

TRYSIL!



KUNG-TRYSIL!
Gud vilken dag. Sol, underbara backar, 10 minusgrader o härligt sällskap. Vi ses igen, Trysil!

Trysil imorgon!!!!

MMMMMMM vilken solig o härlig vårdag! Jobb till halv två sen tog jag, Frida o Martin o knäppte på pjäxorna. Go dag det kan ni tro! Jobb o skidåkning o klockan är inte ens fem. Imorgon väntar en dag i Trysil o det ser jag fram emot som tusan!

Snowboard-Emilia (läs: Amatör-Emilia!)

OCH så var det den där lördagen som skulle innebära födelsedagsfirande för mig. Vi vaknade upp till strålande sol o blå himmel. Knäppte på oss pjäxorna o gav oss ut i det härliga vårvädret. Hela förmiddagen åkte jag, Fanny o Victor upp o ner i liften tills vi till slut bestämde oss för o äta. Barnens bästa buffé fick sig besök med taco, pizza, pannkaks, sopp o pasta med köttfärssås-buffé. Galet fint! Efter lunchen fick jag ett ryck o gick o hyrde bräda, jag kände att jag fick göra Fanny o Victor sällskap. Haha, vilket skämt det var! För första gången i mitt liv spände jag alltså mina snowboardboots o hoppade på brädan. Om jag har blåmärke idag? Svar ja! Plus att jag inte kan röra nacken o svanskotan är död. Men det var riktigt roligt o det kunde varit mycket värre än vad det var. Lördagskvällen får ni höra om imorgon.

Lilla Lisa

JAG måste bara berätta en rolig incident som hände i Johannas grupp här om dagen. Sophia, nu ska du få skratta igen. Jo, när lektionen i skidskolan är slut ropar vi alltid tillsammans med alla barn "mamma pappa KOM!!!". När Johanna gjorde detta i fredags då kläcker lilla Lisa ur sig: Men Johanna, jag har ingen mamma. Jag har två pappor. En pappa med rosa snowboardboots o en med svarta. Hahaha, tjena Bengt!

21

Frukost på sängen med hjärtmackor, fil, juice o tända ljus!
Vilken vårväder va! Nollgradigt, strålande sol o blå himmel!
Favoriterna alla kategorier med min lille Alve i röd jacka.
Hugo, Alve o Emelie skriker "Ä ni mä - oh yäh!"
Björnen sover där alla barnen skulle vara björnar
Mina snöstjärnor som jag åkte sittlift till toppen med o hälsade på snögubben
Födelsedagsbild från Moa, Alve, Hugo o Axel
Haha, min söta lille Alves karta till mig
Ja, typ någon som skjuter stjärnor kanske... Haha!
Adam, Emilia o Emma
VILKEN magisk helg jag har varit med om o vilken magisk födelsedag jag hade! Det kunde inte blivit bättre, till o med vädret bara sken hela dagen. Morgonen började med skönsång, frukost på sängen o massa paketer (läs: massa lingon!). Sju fina vänner på tåg till tonerna av födelsedagslåten. Fyra burkar lingon, två kilo godis, ännu mer godis, nagellack, junior Atlas (jag har visst råkat erkänna att jag inte är någon höjdare på geografi o har väl gjort bort mig ett antal gånger!), strumpor (då jag aldrig själv har några utav får hela tiden låna av Maria!), nagelsax så jag ska sluta bita på naglarna, Grease-filmen som den nörd jag är o massa mer. Dagen följdes av skidskolans sista dag o mina underbara barn. För första gången har det varit jobbigt o säga hejdå till vissa barn. O aldrig har det hänt att jag blivit så rörd av den beröm jag fick. Tre teckningar o en stor chokladask fick jag dessutom av dessa barn. Dagen i skidskolan bjöd annars på skönsång i backen av barnen, sång på lunchen av arbetskollegerna o massa kramar hit o dit. Efter sista lektionen blev det after-work på Skilodge med fina vänner o kvällen bjöd på middag o massa mys. Utan o tveka den bästa födelsedagen jag kunde få! TACK!

Sista dagen som tjugoåring

IDAG har jag haft en jättebra dag på Snö o i Lindvallen. Solen sken imorse o mina barn har varit så glada. För o citera en liten tös som gav mig ett sött leende så sa hon såhär:
- Alltså Emilia, om jag hade tyckt att du var en dålig skidlärare hade jag kunnat säga SKITlärare till dig. Så det tänker jag göra, men jag tänker lägga till "bra" efter skit för det är du! En skitbra skidlärare!
Haha, så söt o så lillgammal så det finns inte. Hon skulle bli marinbiolog när hon blev stor, eller sopgubbe, eller skulle hon jobba med utrotningshotade djur. 6 år... Ja ja, jag visste inte ens vad det var när jag var liten! Mina snöstjärnor är för övrigt kungliga. Idag åkte vi ankarlift o körde i skogen som för övrigt är barnens absolut bästa!
Nu har jag nyss varit o handlat för kalas. Allt onyttigt jag kunde hitta på ICA slank ner i kundkorgen så imorgon blir det kalas för att sedan på lördag fira mig med dunder o brak. Vädret lovar sol, vi ska köra skidor hela dagen, gå på after-ski o sedan förfesta på 32:an. LOVELY!

Jubel

MINA smygare svänger och bromsar och åker lift själv och reser sig när de ramlat själva. Halleluja moment o vilket rent ut sagt jävla jobb jag haft med ungarna. 7-9 år för övrigt o helt gröna hela högen. Mina snögubbar andra passet är dock kungliga, 4-6 år o helt gröna. Har ni förresten lärt er alla olika nivåer o åldrar nu eller? Hur som helt så är det en grym vecka med massor av favoriter, inte minst lille Alve.

Vindvallen


VINDVALLEN
o barnen trillar som dominobrickor i backen efter en blåst när man precis fått alla o stå. 22 sekundmeter idag tyckte jag någon sa. Mina bruna bönor slank fint ner till lunchen i alla fall o min lille Alve kan vara den sötaste lillkillen i hela världen. Annars flyter dagarna på fint på Snö. Skidorna glider, barnen är glada o jag njuter. O just det ja, på lördag ska jag firas! 21 hela år blir jag ju på fredag. Annars händer det inte mycket mer. Jag är nyss hemkommen från löpbandet på SATS o ja, det är sant. Snart ska jag börja tänka på refrängen, det är ju en dag imorgon också. Godnatt!

Tinelingelinge tåget går

DET HAR hänt för mycket för o ens försöka komma ihåg o berätta allt för er! I lördags gick vi i alla fall ut. Det var Högis-fest med tema T. Vi var ett tåg, jag Michan o Maria. Vi hade riktigt roligt, som vanligt. I söndags sov vi, sen sov vi, sen sov vi lite till o sen spelade vi bowling. Jag vann inte. O dagen har tillbringats på Snö o i Vindvallen igen med nya grupper o fantastiskt fult väder! NU ikväll har jag kört bana i Lisa-backen vilket var galet roligt! Imorgon kör vi igen. Hoppas alla mår bra!

Vecka 9

HADE inte jag världens skönaste lill-kille idag så säg. Han skrattade i en timme utan o andas. O vilken vecka jag har haft! Privatlärare hela förmiddagarna, gruppskidlärare hela eftermiddagarna. För o inte tala om vädret o min nya väldigt blonda hårfärg. Imorgon kör vi Högis-fest med tema-T. Ha en trevlig helg!

RSS 2.0