Glad Valborg!

UNDER gårdagen fick jag hoppa i Biltemakläderna i nöd! Himla trevligt faktiskt o komma tillbaka till sin gamla kassa o sina trevliga arbetskamrater. Tio till kvart över sju. Därefter for jag o såg slutet på Wä damer som spelade 1-1 mot Åhus. Efter det tog jag, Alexandra, Amanda o Therese o besökte Peking (tredje dagen av tre sedan jag kom hem som jag äter där, men det är okej efter ett halvår utan!). Idag har jag rännt i staden igen o kvällen ska spenderas i goda vänners sällskap med grillat! Glad Valborg på er!

Mmmm shopping

JAG har haft två underbara dagar sedan jag steg av tåget i Hässleholm! Gårdagen bjöd på mys i Tivoliparken med mina favorittöser o dagen har bjudit på merfina vänner i staden o shoppning shopping shopping. Som det har kliat i fingrarna på mig. Så idag blev jag levande igen, 3000 kronor fattigare o gladare, om det ens är möjligt. Jag tycker själv att jag ler hela tiden!

PÅ VÄG hem

DET är med mycket blandade känslor jag nu satt mig på sista tågbytet på väg hem från Sälen o mot Kristianstad. Tiden har gått farligt fort på sistone. För fort för o hinna säga hejdå. Men jag har ändå lyckats ta mig där ifrån o jag hoppas så att jag får träffa alla igen. All underbar Sälen-personal.

TACK!






Gustavgalan, 25 april 2011
Experiumm, Lindvallen

GUSTAVGALAN

I AFTON är det gala, a v s l u t n i n g s gala. Blandade känslor. Jag åker hem i övermorgon. Tillbaka till lilla Kristianstad. Tillbaka till tryggheten, familj, släkt, jobb o vänner. O som jag kommer att sakna Sälen, Lindvallen/Högfjället. Det har minst sagt varit ett vilt äventyr, men ack så lärorikt. En längre utläggning om hela upplevelsen kommer, nu ska jag ladda inför GUSTAVGALAN! Vi ses om två dagar!!!

Puh vad varmt det är

VARMASTE dagen hitintills i fjällen, sommarvärme överallt! Packningen är färdig, maten är uppäten, myskvällen väntar o imorgon är det avslutningsgala för hela vallen! OJ, vad roligt det ska bli!

35 grader i solen

DET ÄR så varmt så varmt här på fjället idag! 35 grader i solen där vi suttit mer eller mindre hela dagen än så länge. Nu ska vi strax käka lite o kvällen bjuer troligen på en utgång. Annars taggar vi för måndagens avslutningsgala med allt vad den innebär! Hoppas ni mår bra o har det mysigt på alla konstrunder!

Sista dagen i skidskolan är över

O DÄR var skidskolans sista dag avklarad o det kunde knappast bli bättre! Solens strålar bara bränner, frukostbuffén imorse satt fint, alla barnen har varit hur glada som helst idag, jobbstället ligger i tvätten, skidskoleskidorna är inlämnade. Nu väntar jag bara på att grillen ska bli varm! Glad påsk på er, vi ses snart!

SHOWTIME o tack Skistar shop



IGÅR
var det avslutningsmiddag med Skistar shop! Tre-rätters o Showtime på Wärdshuset i Lindvallen. Härlig sprakande show kan jag lova, god mat o trevligt sällskap. Vi började kvällen vid halv sju o gick där ifrån vid halv tolv då sista finalnumret spelats. Showen utfördes av våra servitriser som sprang mellan borden o scenen. Jag får passa på o tacka denna shop lite extra då jag fått ta del av många fina kunskapsrika dagar med Er. Mitt skidintresse har verkligen blivit större o det på grund av att jag lärt mig så otroligt mycket! Tack för den här säsongen Skistarshop HÖGIS! Vi ses förhoppningsvis igen!

Knut knöt en knut

Emilia o Knut, Snöboll vecka 16 i skidskolan

"Emilia, du är världens bästa skidlärare!" - Thea 8 år


VÄRLDENS bästa måndag, utan o tveka en sekund! Första dagen på finalvecka i skidskolan. Bollar, gubbar, glidare o en tvåtimmars privatlektion med världens bästa Thea. Så duktig liten flicka som jag idag började lära ploga o som slutade i stora backen, själv upp i ankarliften, o körandes med parallella skidor hela vägen ner. Om jag var imponerad o glad! När vi kommit upp i Bävernliften mitt i lektionen sa hon:
- Vad var det du hette nu igen, fröken?
- Emilia, sa jag.
- Emilia, du är världens bästa skidlärare!
Rörd skidskolelärare där! O efter lektionen tog hon min hand o frågade om jag inte kunde åka med henne fler gånger. O lille Knut imorse var med skön. Han skulle köra racerskidor hela tiden.

Nu är jag nyss hemkommen där maten stod färdiglagad på bordet. Wokade nudlar i sweet and sour sås. Jag klagar inte. För övrigt är det så fruktansvärt varmt här o arbetsstället gör det inte svalare. Men återigen, jag klagar inte!

Trött dag

... MINST sagt! Men med tanke på gårdagen är det okej. Kvart i elva vaknades det idag, så länge har jag inte sovit på hela säsongen. MC Donaldsmaten ligger i magen i alla fall o godiset är på gång. Ikväll ska jag sova tidigt innan jag imorgon påbörjar min sista vecka på Högis.

Go Högisssss


Vinnarbilden före tävlingens första gren

Vinnarbilden efter tävlingens sista gren!

GARARGEFEST hette det o garagefest var det! Vid sju-tiden samlades vi, skidskolelärare o liftare, vid platten på Högis. Där väntade tre-kamp, en stor grill, massa taggade människor o ett garage. Lekarna drog igång o två lag delades in. Snowracer skulle köras i en bana uppsatt i Mats-backen o för o komma till start var man tvungen att springa upp till start med snowracern i handen. Vi, lag Saade/lag Vinnarna, förlorade rätt stort. 1-0 till motståndarna. Vi fortsatte med den klassiska hoppa säck. Vi forlorade även där. 2-0. Sista tävlingen gick ut på o åka tefat ner i liftspåret o få ner så många käglor (1,5 liters pet flaskor fyllda med vatten) uppställt som en bowlingbanas. Då kom jag med den fyndiga ideén att här gick det ju att samla poäng. 2-0 i matcher men två mer käglor nerslagna från vårt lag så var det ju genast lika. Det protesterades hej vilt från motståndarna medan mitt lag genast var med på noterna. Lekledare Albin kom då fram till att i o med att det stod 2-0 i matcher dubblades poängen till 4-0 o därmed var matchen o sista tävlingen igång som slutade.................... 20-17 till LAG SAADE/LAG VINNARNA! Därefter korkade vi upp o festen spårade något, som vanligt!

TJO

En kväll med Högis-gänget är planerna ikväll. Tre-kamp, grillning o en eventuell utgång. Söndagen blir nog lika lugn som varje söndag varit hitintills här på fjället. På måndag börjar min sista sista vecka, slutveckan för hela denna vintersäsongen för hela SkiStar dessutom då de beslutat att hålla stängt vecka 17. Så hela veckan väntas jobb i rödstället! TJO!

Titta vad snäll jag verkar ha varit


Jobbigt liv! - Tiny


Det gillar vi!

O vart tog denna veckan vägen? En ledig helg också sen jobbar jag hela nästa vecka, o det blev inte bara förmiddagar som det först var tänkt utan jag kommer jobba grupp på förmiddagarna o privat på eftermiddagarna. Fyra backar är öppna o det är bara jag o Gustav som kommer vara där i rödstället. Dagen kommer spenderas i Ulla-backen där Skifantastic (skidlandslag) är i full gång för o utse Mr o Mrs. Lindvallen! Kvällen bjuder på grillat i goda vänners sällskap. O vädret håller i sig, strålande sol! Det gillar vi!

25 grader

SKADAT bra väder. Jag slog upp ytterdörren o sitter i bara bekini. Utanför ligger det snö. Men vad gör det när termometern visar 25 grader?

Strålande sol

GODMORGON världen! Klockan är inte ens nio o jag har redan hunnit äta god pannkaksfrukost, slänga i en tvätt, diskat, beställt kläder från HM o ordnat med en försvunnen leverans. Vädret bjuder på strålande sol ute, bäst jag går ut på en gång!

Nu saknar jag er


Flitiga Emilia

JAG är så flitig om dagarna ska ni veta! Packningen är i full gång då allt ska tvättas, sorteras, kläder ska lämnas tillbaks och så vidare. Skidjackan ligger nu i tvättmaskinen med speciellt tvättmedel o allt. Nyss var jag o besökte ICA o handlade lite o innan idag skypade jag med mina två små systrar. Vi spelade spel. Kvällen bjuder på pannkaksmys. O just det, solen skiner för fulla muggar!

TVÅ veckor

DET är ett mysko väder vi har här i Sälen. Igårkväll när vi gick o la oss var det inte en snöflinga på marken så långt ögat kunde se. Imorse när vi vaknade var hela Sälen vitt igen. Solen visar sig dock inte än, men på torsdag o så många dagar man kan se sen ska det vara sol o plusgrader. Det är fint när man är ledig! Ikväll spelar Hoffmaestro på Harrys/ICE. Om exakt två veckor är jag hemma. Nya kläder inhandlades idag från den nya kollektionen på HM. O så tycker jag att det kan bli måndag så jag får jobba i skidskolan igen, min sista vecka. Snögubbar o Snöbollar. Mysig vecka med två barnbackar öppna.

Rättegång, onsdagen den 13 april

KOM igen nu Kristianstadflickorna!! Jag håller tummarna hela vägen från Sälen o jag har tagit på mig min Kristianstadflicksoverall enbart för o känna mig delaktig med er. Nu kör vi!

Långa dagar

VILKA lååååånga dagar det är här nu. Regnet öser ner, snön i backarna försvinner o de man inte vill ska jobba jobbar. Idag har jag dock haft fullt upp. Diskat, städat, tvättat, packat en resväska o skickat med Joakim som kör hemåt i övermorgon (tack tack tack för det!!), lagat mat o varit på ICA en sväng. Kvällen blir lugn.

Tågresa bokad

HEMRESA bokad. Det känns konstigt. Onsdagen den 27 april sätter jag mig på tåget mot Hässleholm igen o där strax efter två på dagen. Jag kan inte riktigt förstå att allt är över här. Snön smälter bort, folk trippar sakta men säkert hemåt, världens bästa skidskola stänger om en vecka, Harrys stänger med mera. Det är tråkigt. Men innan vi säger hejdå på riktigt har jag o alla vi två veckor kvar o se fram emot, inte minst avslutningsgalan "Valle-galan" den 25 april. Kostym o klänning står på schemat denna afton. Det kan nog komma o bli Sälens bästa avslutning!

Det här är ingen vanlig dam, det är en damm!

VI var något rastlösa då Carl kom med den briljanta iden. Vi bygger en damm. O vi var på. Ut i skogen gick vi, samlade stenar, pinnar, skogsfenomen o fick ett fantastiskt fint resultat. Efter det byggde vi mer. Vi kan kalla det en snögrotta även om det inte riktigt lät så här, men så vet jag att mina kära föräldrar läser så jag får hålla det rumsrent! Töserna är söta i alla fall o efter lite grävande till kom Carl också med i leken...

S E P T E M B E R

SEPTEMBER! Vilken jävla show rent ut sagt! Längst fram i mitten, totalt mosandes, tog jag mig igenom showen skrikandes! Gamla som nya låtar spelades o jag var i extas hela tiden, dock något extra när Mikrofonkåt spelades. Tänka sig att den låten som kommer påminna mig mest om säsongen i Sälen 10/11 kom att höras live till slut. Det är mäktigt det! O frågan är om jag log lite när hon satte sig ner på knä framför mig, kollade mig in i ögonen o sjöng en låt till mig. Då var jag mållös kan jag lova. Hon är grym grym grym!

PS. Jag blev av med mina revben igår bland allt tryck under September mellan ungefär 00.00 o 01.00. De kan ha fastnat i stängslet längst fram vid scen, men de kan också ligga manglade framför det. Hur som helst, var snäll o kontakta mig! DS

Det är vaaaarmt

PUH vad det är vaaaaarmt ute! Alla går runt i t-shirt o än ligger snön i diket. Det rimmar liksom inte på något sätt. MEN vi klagar inte! Imorse tog jag på mig träningskläderna o utforskade hela Sälen tills jag var vilse. Då fick mitt lokalsinne jobba o till slut hittade jag rätt. Fin morgonpromenad! Dagen fortsätter med korkade säsongare i utklädnad o på blades i hela backen. Det kan inte se annat än dumt ut! Snart ska jag, Michan o Fanny på äventyr. Kvällen vet ni vad bjuder på, annars ska jag säga det igen. SEPTEMBER SEPTEMBER SEPTEMBER!!!

Ge mig söndag

TRÖTT dag. Tacos ikväll. Nya kläder beställda från Internet, så du vet mamma. Men bäst av allt, SEPTEMBER live imorgon på Harrys/ICE!

CHECK!

WOHO, skola sökt!!!

Sista dagen i skidskolan för denna säsongen

SISTA heldagen är över i skidskolan (jag kommer att jobba förmiddagar vecka 16!). En annorlunda dag om man kan säga så o minst sagt stormig. 35 sekundmeter på toppen. Avstängd ankarlift vilket innebar fem uteslutna backar. Därmed hade vi fyra g r ö n a backar att välja på ända tills Minken spårade ur med hela min grupp i liften, då hade vi bara tre backar o tre liftar kvar. Lagom obehagligt med en lift som spårar ur kan jag meddela. Det har hänt för många gånger i år. Barnen förstod dock inte vad som hände så det var inga problem. Det var bara hos mig hjärtat slog några extra slag. Lagom roligt med tre backar o tre liftar öppna med grupper som Snöstjärnor, Snökanoner o Smygare. Då fick inspirationen istället flöda. Vi byggde slalombanor som aldrig förr i alla backar o barnen fick hjälpa till vilket var en succé. Sen åkte vi på en skida i lift o backe. Sen körde vi stafetter, lekte indianer, letade efter snömonster och så vidare. SÅ i helhet med solens strålar i ögonen hade jag en mycket bra sista dag!

What a day

TVÅ underbara dagar i rad nu i Sälen med blå himmel o sol o jag har lekt indian som aldrig förr med barnen. De fullkomligt älskar det! Det första Meja skrek till mig idag när hon såg mig var "Emilia, jag har tappat min fjäder!!!!". Idag lärde vi oss säga hej på indianspråk. Då håller man upp höger hand o säger "ugg". Så det hade barnen jätteroligt åt o sa ugg till varje liftvakt som i sin tur inte förstod någonting, o då blev det ju ännu roligare. Fnisser. Idag sa även Elvira till mig, "Emilia, min lillasyster blir arg på mig för att jag lär mig så mycket av dig!". Söt tjej!

Annars har vi lagat köttbullar, brunsås o tänkt kokt potatis ikväll men den blev något överkokt... Så istället skryter jag lite om min första bakade cheesecake, den är dock inte provsmakad än men den ser fantastiskt god ut! Kvällen blir lugn där jag dissar Petter till hundra. Jag taggar till September på söndag, det blir kul!

I diket

HÄR kan man va
Oscar, 4 år, Snöstjärnor

Regnet det bara öser ner

FRÅGAN är om det spöregnar i Sälen o har gjort sedan klockan två idag? Svar ja.

Sista veckan i skidskolan påbörjad

SISTA veckan är påbörjad i skidskolan. (Med undantag för ett eventuellt jobbande veckan 16.) Det känns lite konstigt. Dock smälter snön bort drastiskt här så det är väl tur att säsongen lider mot sitt slut. Ett o annat steg i djupsnö får man dock vara med om nu. Vart man än trampar nästan så sjunker man igenom eftersom det är så mjukt här. Veckans grupper är två Snögubbegrupper, en Snöstjärnegrupp och en Smygargrupp. Underbara barn rent ut sagt denna veckan. Jag har skrattat mig igenom hela dagen. Inte minst då lilla Meja, 4 år, berättar hela släkthistorien o om vilka som är med på resan denna veckan. Alla utom kusinens Gustavs föräldrar som inte är kära i varandra längre... Haha! O min ena Snögubbegrupp är en grupp på fem små flickor o jag. Världssöta o hur duktiga som helst! Lilla Ida är dock en riktig buse som tycker det är sååååå roligt o hålla kvar stenhårt i liften så jag inte kan få av henne. Hon skrattar sig hes! O hela Snöstjärnelektionen lekte vi monster, både farliga o snälla. Det var en upplevelse i sig ska ni tro!

Annars sitter jag för tillfället o kollar utbildningar i höst o det går faktiskt bra! Idrott o hälsa kommer det att bli. Dock är det för många kurser o program att välja mellan. Men det ska nog lösa sig. Nu ska jag strax natta mig, på måndagarna är man alltid lite extra trött. Godnatt världen!

Zebra


Ser ni randen mellan hals o ansikte? Jovars, resultatet efter en dag med fint väder i skidskolan.

HELG!

HELG o det firar jag med en hel påse jordnötsringar på egen hand. Veckan har gått helt fantastiskt med underbara barn i skidskolan, fint väder o goa arbetskamrater. Snöstjärnegruppen min har varit en riktig pärla till grupp. De har skrikit ramsor så det bara sjunger om det, åkt strålande skidor o varit lydiga som små ljus. Mina Smygare var också riktigt duktiga för att vara helt gröna o mina privatlektioner har gått helt fantastiskt bra! På måndag börjar min sista arbetsvecka i skidskolan, min sista denna säsongen. Deprimerande. Jag är dock inte riktigt färdig för denna veckan. Jag har en request-privatlektion imorgon också innan jag tar helg. Men nu tänker jag äta en jordnötsring till. Trevlig helg gott folk!

RSS 2.0