Petter o Harrys på ingång

VA ska män saaaj
, om gårdagen? Haha o haha räcker gott o väl. Men i säng kom jag i alla fall, då vid halv sju imorse o satan vad roligt vi hade. Sälens hitintills roligaste kväll utan o tveka. Dansgolvet kunde inte se bättre ut tror jag. Fyra vurpor har jag dessutom hunnit med på mindre än 24 timmar. En på isen rakt in i dörren samtidigt som aset öppnar i andra änden. En på dansgolvet. En på vägen hem i en snödriva. O tro fan att jag gör årets vurpa i backen idag också. Haha, vad jag (o ungefär hela backen!) garvade. Galet fin dag också för övrigt med klarblå himmel o sol o världens underbaraste gäng på skidor. Kvällen fortsätter med Harrys o Petter!!!! Mikrofonkåt ikväll o Baksmälla imorgon, haja ni den?

Ajjjjj ditt jävla kräk

DET vart ingen utgång ikväll. Oskar Linnros fick klara sig utan oss. Istället åkte vi ner till byns idrottshall o lirade innebandy o fotboll. Riktigt roligt faktiskt! Imorgon har jag världens längsta arbetsdag framför mig. Dock vet jag att för varje timme o minut som går så kommer jag närmre kvällen som bjuder på Harrys, schlager, Richard Herrey, förfest i 32:an o världens bästa människor. Firework i hela Sälen!

Jag gillart

FIN dag igår måste jag ju säga. Jobb, skidåkning, Skiloge, handboll o firework på Harrys. Trött tjej idag med andra ord. Timmarna på jobbet har dessutom gått himla långsamt då vi i snitt haft en kund varannan timme. Vi sysselsatte oss bra ändå tycker jag genom att leka kurragömma, dunkgömme, göra receptbok o provat hjälmar. Imorgon jobbar jag igen, samma tid som idag, men innan dess ska jag åka skidor. Tjugo över sju tar jag liften upp på toppen o åker med Ackademin. O just det ja, sen besöker jag nog Harrys på kvällen. Oskar Linnros ska ju spela. Jag gillart!

KVÄLLSÅKNING


Beautiful day

SLUTAT för dagen. Ätit upp maten (tunnbrödsrulle, mos o röd pölse pappa!), jag ska strax ge mig ut i backen men väntar lite till så skidlärarna hinner sluta jobba. Sen sitter jag här o funderar på hur länge jag har varit här? Jag har ingen aning. Jag vet inte ens när jag kom. Någon gång i november, kring den tjugonde. Gud, då är ju två månader sträcket passerat. Dock har vi lovat oss själva att inte börja deppa förrän i alla fall halva tiden har gått. Vi har alldeles för mycket kvar att göra o se fram emot! Awwwiiie!

TISDAG TISDAG

IMORGON kommer bli en fin dag. Det känner jag på mig. Jag jobbar mellan kvart i nio till ett. Åker därefter hem, byter om till skidor o åker ut i backen tills liftarna stänger klockan sju. Kvällen fortsätter med seger för Sverige o sen kan Harrys tänkas besökas. Det känner jag också på mig!

Att panta

JAG funderade lite på om vi inte skulle ta o panta snart? Toaletten ser snart ut som ett pantrum. Eller?

Fin söndag i backen

DET blev visst inte mycket skidåkning i lördags. Kroppen sa ifrån o ville hellre kolla på film, vilket vi lyckades rätt bra med. Igår, söndag, däremot besökte vi hela Lindvallen. Fantastisk dag med fina backar, sol o härliga människor. Hör o häpna men parken lyckades jag också besöka. Väl där jibbade vi lite, voltade i backarna, körde på boxarna o så. Rätt coolt! För övrigt är det riktigt roligt o hoppa, även om jag tydligen bara skuttar... Efter skidåkningen tog vi o gick till badhuset för att efter det ta oss en varm choklad på Ski lodge. Kvällen avslutades i 35:an med spel o film. Benny Skifs var med...

Idag har jag jobbat. Halv nio till två. Efter det tog jag transportliften hem med musik i öronen o solen i nacken. Nu sitter jag i stugan o inväntar skidskolelärarna. Ikväll blir det troligtvis personalåk. Jag klagar inte.

Cons mitt i snön

DET HÄR kan ha varit fredagkvällens höjdpunkt, förutom när vi sjöng Bengt, eller sjöng Hang on eller när vi gick uppför mördarbacken, eller när vi dansade o sjöng schlager hela kvällen, eller när vi gick hem, eller när bestämde oss för att gå ut, eller när vi satt på Gubbis, eller när vi forsade eller när vi stod i soffan o hoppade. Det blev visst för mycket höjdpunkter men det jag ville komma till var att det var många den kvällen med vita converse. Vi hittade samma höjdpunkt den kvällen. Cons i snön, det är det enda rätta!

HARRYS

HARRYS bjöd på en minst sagt fin kväll! Schlager i vartenda hörn, underbara människor o mycket skratt. Dagen idag har i o med gårdagen bjudit på mindre sysselsättning. Men fem filmer har vi hunnit med, det är väl bra!? Höjdare.

Sov gott

Godnatt!

Jag tror jag vann

IMORSE när jag kom till jobbet hade alla skrivit ut sina hitintills liftåk, antalet lifttransaktioner, o klistrat upp på väggen. Namnen var dessutom tydligt utskriva, eller ja på de lite längre listorna i alla fall. Johannes fick sin lapp döpt till trötter då den var kortast. Ja precis, längst lapp var alltså lika med mest antalet åk. Jag sprang ner till datorn o skrev ut mina åk, men lappen ville liksom inte riktigt sluta skriva. Ett tag trodde jag att skrivaren hängt sig. Men till slut, till slut slutade den skriva o jag klistrade stolt upp mina transaktioner bredvid alla andra. Enda skillnaden var att jag fick börja i taket o dra ut den en bit på golvet för o få plats...

Efter torsdag kommer fredag

OJ, här ekade det. Hur som helst så har jag börjat jobba igen efter sjukdagarna o det känns bra. Kvart i nio till kvart över sex befann jag mig på SkiStarshop Högis denna dag o imorgon börjar jag redan halv nio o slutar inte förrän kvart över sju. Men jag klagar inte. Det är ju trots allt fredag!

Hur löser vi det då?

"Jag brukar tänka så här, undra hur Emilia hade gjort.... Sen gör jag precis tvärtom!" - Victor

Mår bättre

FÖR första gången sedan i fredags kändes det inte jobbigt o gå upp idag. Jag har ingen feber o huvudvärken har släppt. Halsen gör i o för sig ont men det kan man leva med, likaså mina bihålor som säger ifrån när jag lutar huvudet mot marken eller hostar. Gårkvällen blev liksom alla andra kvällar den senaste veckan väldigt lugn med handboll o filmtittande hos grannarna. Något trött på att ligga i vår soffa nu o stirra in i väggen utan sällskap så jag tog mig friheten o knalla över till 35:an o tur var väl det för när jag kom hem igen hade de hunnit med både en, två o tre öl här hemma. P-tisdag. Unblock me skulle jag ljuga om jag sa att vi inte hann med o spela några rundor också, med betoning på några... Snart får vi söka hjälp. Ikväll ska Maria bjuda på Flygande jacob o imorgon ska jag gå till jobbet igen, det ser jag fram emot!

Lillasyster 16 år

GRATTIS favorittjejen på din dag!
Emilia saknar dig!

Valle

HÄR har vi mitt egentliga jag. Valle

One step forward

NYDUSCHAD. Det borde ändå vara ett tecken på att man är på rätt håll. Någon feber har jag inte haft på hela dagen men min hosta är desto värre, min hals gör ont, mina bihålor gör ont o jag har fortfarande huvudvärk. Sen är jag förkyld så in i norden också o fortfarande sur över Sälens finaste väder utanför mitt fönster. Disken är i alla fall diskad o dagens lunch uppäten. Strax ska jag sätta igång Saltkråkan o invänta mina stugvänner som i o för sig inte lär komma före klockan sju idag då det är kvällsåkning o ja........... för fina backar! Jag är i alla fall nöjd över att alla våra bestick ligger i besticklådan på en o samma gång, det har nog inte hänt sedan vi flyttade hit. Vilken tur att man kan glädjas åt olika saker!

ÖÖÖÖH

JAG hostar ut mina inälvor o behöver hostmedicin. Jag kan dock inte gå utanför dörren för då kommer jag bli ännu sjukare o alla jag känner slutar jobba klockan fyra tidigast. Dilemma, minst sagt. Min rygg behöver också en stor yxa igenom sig så ont jag har efter alla dessa dagar i liggande position. Ja, sen har jag fått ont i bihålorna också men jag är inte förvånad. Kom igen, ge mig lite lunginflammation också när vi ändå är på G. POSITIV?!!?!?!?!

Jävla skit kombination

DET känns för jävligt o kolla ut genom fönstret o se världens soligaste väder, veta att man är sjuk o måste ligga inne o samtidigt ha i bakhuvudet att detta är min enda lediga dag denna veckan. Fy, nu är jag sur! Hit med snöstormen för fan...

HANNA

HANNA ringde o tjatade med mig idag, en ganska bra stund. Vid ett tillfälle fick jag fråga henne om jag missat något i Kristianstad o får då till svar: "Ja, Ur&Penn-butiken har de renoverat o sen har Domus-huset fått en sådan neonblinkande reklamskylt, precis en sådan som finns i New York. Det är nog allt!" Oj, vad jag missar grejer... Bud på att snabba mig tillbaka.

Unblock me

MED en Iphone kan man göra mycket. Mer eller mindre allt utom o ringa, skulle man kunna tro. Spela spel är en höjdare i alla fall o helst utav allt spelet, Unblock me. Det går mer eller mindre ut på o flytta träbitar till höger o vänster, upp o ner för att till slut hitta en gång som ska leda den enda träbiten som skiljer sig i mål. Detta spel har nappat rejält på Högis, inte minst i Victors huvud som offrade en natts sömn för att komma ifatt mig... Hur som helst så leder jag antal nivåer o kommer nog fortsätta med det. Min känsla säger det i alla fall. Fast det förstås, jag tänker gå o lägga mig om nätterna. Det är väl där jag kan gå back. NU ska jag kolla på Mamma mia för ungefär femte gången på några dagar.

På Högis skrattar vi (o kastar snö om barnen får bestämma!)


En sked för mamma

BRRR. Natten har varit kall ena stunden o svettig andra studen, typiska tecken för feber. Huvudvärken vill inte heller ge med sig utan den känner jag så fort jag öppnar ögonen vilket är mindre roligt. Nu har jag i alla fall precis tagit mig från sängen till soffan o radat upp tre glas framför mig, ett med vatten, ett med coca cola o ett med blåbärssoppa. Det är väl ungefär det jag kommer få i mig idag. En kiwi har jag dock ätit, för mammas skull.

Dödssjuk

Hög feber, huvudvärk, förkylning o hosta. Utan Maria hade jag nog inte överlevt.

Svag tjej

SVAG tjej idag alltså. Jag är väl inte riktigt van vid lugna filmkvällar. Jag skulle extrajobbat idag i utcheckningen på Högis men jag orkar ingenting, är dyngförkyld o Sophia-svag så jag fick sjukanmäla mig. Jag tänkte att det är bättre o sjukanmäla mig idag i tre timmar (15.00-18.00) än hela min dag imorgon. Så nu ska jag tycka lite synd om mig o göra nyponsoppa.

Varför åka lift när man kan åka scooter?

PRIVATLEKTIONEN idag gick kanon med lilla Lovis. De tjugo minusgraderna gjorde henne dock kall var tioende minut vilket gjorde att min egen Valle-taxi fick köra in i värmestugan imellanåt. När lektionen var över tog jag, Maria o Gustaf o tränade kortsväng lite. Häst o vagn samt Kalle-Anka nötandes i bakhuvudet var väl vad vi höll på med en stund. Efter det tog vi lunch i vår Högis-stuga för att sen ta scootern tillbaka. Gustav vid styret med axelbandsväska, jag i mitten med två par skidor o Maria längst bak med två par stavar o ryggsäck. Om det var trångt? Haha! Ja, att sen Gustav drog på rätt bra också gjorde också saken stabilare. Men jag menar, varför åka transportlift när man kan åka scooter? Det är trots allt rätt coolt när man sitter på den med gogglesen för ögonen o vinkar åt alla man åker förbi. NU är det Snowroller med 35:an.

Livet är för bra ibland

JAG tror att det här kan vara världens bästa dag. Jag är så glad så jag sjunger! Strålande solsken hela dagen, underbar avslutningsdag med mina skidskolegrupper, minus tjugo grader, jag fick min första request vilket kort o gott innebär att en eller flera personer bokar privatlektion med bara mig önskad som skidskolelärare, bamsekramar från mina elever, nöjda föräldrar, mycket feedback, kvällsåkning med en massa rödklädda personer, nyslipade skidor o nu Högis fest! AHHH, jag älskar detta!!!!

BOOM BOOM BOOM

Ett gung, två gung, tre gung. En i mina armar o en i mina ben. BOOM - Emilia i världens snödjup. Det är lika roligt varje gång man nyss slutat en lektion o möts av två arbetskamrater som slänger sig över en i snöbollskrig. Hur det sen alltid kan bli Victor o Christoffer mot mig vet jag inte, men så är det. Idag fick jag dessutom tre små barn mot mig där föräldrarna glatt stod o fotograferade o skrattade. Cirkus-Sälen. Men som man säger, glada barn - nöjda föräldrar. GODNATT!

Ä ni mä? OH YÄH!

FIN morgon på Högis. Fin dag på Högis. Fin dag i skidskolan. Känns fantastiskt o säga att det har varit en fin dag på jobbet. Känns fantastiskt o säga att man längtar till morgondagens jobb som dessutom bjuder alla deltagande i Ackademin på skidåkning klockan halv åtta imorgonbitti innan jobbet. Nypistat o bara kollegor. Det är bara o stiga upp, men vem klagar? Just det. Ä NI MÄ? OH YÄH!

SNÖMONSTER

O DÄR var andra dagen i skidskolan för denna veckan avklarad. Allt har gått bra o snömonstret håller sig fortfarande gömt. Det är galet vad små barn går på mycket saker. Jag kör stenhårt på en historia om ett snömonster som bor under backen. Det är ett busigt snömonster som rycker i barnens skidor när de ramlar, bara för o busa. Bli därför inte förvånade om ni skulle se en liten skidåkare banka i marken o säga "Fy dig snömonster, busa inte med mig!". Innan vi slutar varje lektion knackar vi också i marken för o kolla om han är hemma. Idag hörde Vanja, 2 år, honom o sa "Emilia, jag hörde honom faktiskt. Han sa att Vanja var duktig som hade hjälm på sig!". Lika fantasifullt som att Frasse sa "Emilia, jag tror inte vi ser honom för att han är osynlig, gjord av snö o blundar". Ja jo? Idag täckte jag också för att hål i backen med mina 4-6 åringar så att han aldrig kan komma upp. Vi måste, sa Alva. Nu ska jag strax klä på mig igen för lite Lindvallen-akademin. Det ska bli spännande.

Det händer mycket nu

NY vecka, nya grupper, nya utmaningar o nya möjligheter. De allra minsta snöbollarna (2 o 3 år!) är mina denna veckan, liksom snögubbarna o kidz level 1. Riktigt sköna grupper o magnifika elever. Veckan ser väl likadan ut som den brukar. Jobb från halv nio till halv tre varje dag. Imorgon drar Lindvallen-akademin igång vilket kort o gott innebär skidlektioner för oss skidlärare där vi tränar på önskade saker. Matlådor för tre dagar har jag dessutom nyss fixat. Kryss i taket till mig. Ikväll ska vi bada verkade det som sen ska jag somna alldeles för tidigt då min sömn inte riktigt ville som jag inatt. Vi säger så sålänge!

JOHNOSSI

... VAR svettigt! Fyfan. Det såg ut som om folk hade duschat, o då menar jag bokstavligen talat duschat. Men vi hade lika roligt som vanligt o jag kom hem med en flisa mindre på tanden. PLUS att vår stuga lever igen även om vi ett tag trodde att den aldrig skulle bli ren igen.

HÖGIS

Jag o mina snögubbar
Maria
Gustav
Paul o Maria
Victor
Emilia
Gustav

HÖGIS-gänget!
Emilia, Maria, Emma, Josefin, Victor, Gustav, Christoffer o Paul.

Jag säger bara 32:an

DET var den tänkta utekvällen igår. Vi fastnade på 32:an för länge o kom fram till att något Harrys skulle vi få klara oss utan. Istället dansade vi här tills imorse någongång o då hade vi också hunnit ta fram gitarren för några sköna låtar också i kör innan folket gled hemåt. Riktigt go kväll måste jag säga. Fullt ös från början till slut. Spyor överallt, för taggade människor, för mycket folk för ovanlighetens skull o på tok för mycket alkohol. Jag vaknade på soffan imorse av att Signe kom o hoppade på mig, kan dock hända att jag aldrig hann somna. Mora skulle besökas o det var bara att ta sig upp, fortfarande inte helt hundra. Lite mos på Statiol gjorde dock susen o sen var det bara o styra bilen med de fyra vännerna o Gustaf. Ikväll kör vi igen, JOHNOSSI!

"Vi kommer alltid hata varandra, Emilia!" - Carl

Mmmm, snödjup max o utan vantar.

Vad gör vi? NU kör vi!

LAST DAY this week. Tråkigt men vad gör det när vi istället kan se fram emot världens bästa helg? Utgång idag på Harrys o Johnossi imorgon på Harrys. Dessutom After ski idag på Wärsan, kvällsåkning o fredagsfika på jobbet. Idag ska jag skrika "Vad gör vi? - NU kör vi!" men barnen hela dagen för det är precis vad vi ska göra.

ISHOCKEY

SKIDSKOR o hockey är kanske inte min starkaste sida. Det blev i alla fall en tuff kamp i rinken idag på Sälfjällstorget, lag ljusa mot lag mörka. Utklassning faktiskt. Dessvärre kan jag inte ta åt mig äran då jag mer koncentrerade mig på att stå upp på skidskorna än att ta emot någon puck. Men kul var det! Hanna har blivit sjuk så något Gubbis-besök fick jag klara mig utan. Tur att jag träffar henne på lördag då vi ska styra bilen mot MORA o shopping!!!!!!!!!!!!!!!

Kräksälen

JAG KÄNDE LITE såhär. Johnossi till Harrys på lördag, om det kunde vara något? Jo tack! Sen har vi ju lite utgång planerat imorgon också faktiskt. Smackad helg o ack vad rolig. Imorgon kör vi på sista dagen för denna veckan med våra grupper. En första för fin vecka. Imorgon avslutar vi med diplom, tatueringar o kompisböcker när vi säger "tack o adjö - massor med snö (samtidigt som vi slänger all snö rakt upp i luften)", för sista gången. Då tänker jag dock ta o se fram emot nästa vecka o hoppas på att jag inte lyckats smittas av denna sjuhelvetes kräksjuka som härjar i hela Sälen numera. Istället för o fråga om allt är bra numera när vi ses varje morgon så hör man efter om någon smittats i sin stuga. Det är lite så vi jobbar. NU ska jag till Gubbis o mysa!

SURFING

FÖRRESTEN, berättade jag att vi surfade på Experium i förgår? Det gjorde vi alla fall efter att Joonas kom fram o frågade om vi var sugna på lite personalförmåner o prova surfingen gratis. Vi satt då i utomhusbadet under bar himmel o njöt men vi var på. Surfing alltså. Om det var svårt? Haha, jag stod för vurporna jag. Men jag måste skryta om att jag stod själv på brädan i en si sådär fem sekunder. Efter det var jag måttligt nöjd o peppade alla andra till världens musik i bakgrunden o med hela badhusets besökare framför oss. När vi var nöjda tog vi vårt pick o pack o avslutade med långbord på Sportbaren. En Classic hamburgare utan grönsaker åt mig. Den specialaren kan kockarna snart utantill, de frågar inte mig vid beställningen vad jag vill ha längre.

Top


Numret är tillbaka

BEHÖVER jag säga att jag stormtrivs? Jag älskar Sälen o all dess innebörd. Ett, två, tre - snöstjärna på G. Vad är vi? Bäst! Vad är vi mer? Cooooola. Vad gör vi? Nu kör vi! Full rulle - kanelbulle. Jag skulle kunna skriva skidskoleramsor i all evighet. Till o med Bengt får man höra i backarna... O just det, jag har mitt gamla nummer igen så hör av er så mycket ni vill. Ha en god natt, för det ska jag ha.

Snöstjärnor

DAG två avklarad med duktiga elever, fin feedback o goa arbetskamrater. Mina små snöstjärnor kan vara det sötaste jag sett. Imorgon ger jag mig på ankarliften med dem. Det kan gå hur som helst, men man måste ju prova för o veta! Snögubbarna kör jag på med o mina Kids var jag i stora backen med idag. Alltså i helhet en fin dag med en Emilia i djupaste snön efter sista lektionen. Eleverna skrattade gott o Gustav o Christoffer var allt nöjda. Jag hade snö på så gott hela mig, o då snackar vi långt innanför understället också.

DIN busfröken

JAG har nyss tagit mig igenom min första dag som skidlärare. Tre olika grupper har jag undervisat. Jag började morgonen med mina små snöstjärnor. Fortsättningsgrupp 4-6 åringar. Allt gick jättebra o ungarna var hur sköna som helst. FULL RULLE - KANELBULLE. Jättego ramsa med ungarna. Busiga som de är gjorde de så klart om min sköna ramsa till "full rulle - pannkasbulle". Busungar kontra busfröken. Lektionen efter var det jag o mina snögubbar. Full nybörjargrupp, 4-6 åringar. OM jag blev glad när alla klarade liften. Men gud vad kämpigt det är. För varmt klädd var jag dessutom idag så min svett var inte nådig. Jag skojar inte när jag säger att det såg ut som jag hade duschat när jag tog av hjälmen innan lunch. Haha, vad de garvade åt mig! Hur som helst så avslutades dagen med två stycken Kids level ett. Dagen har i helhet gått skitbra o det är så jävla roligt o ännu roligare blev det när en förälder kom fram till mig o sa "Vad duktig du är med barn, Emilia." Då smälte jag en del. Precis som jag gjorde när mina barn vinkar o skriker mitt namn från liften. Det är så underbart det här! Nu ska vi åka o bada.

DEBUTERAR

GÖR idag min första dag som skidlärare. Nervös o jävligt taggad! Nu kör vi!

Gubbis, här vill jag bo!

LAGOM galen helg. Nyårsafton o en spontan utgång med världens bästa Signe. Gubbmyren långt bort i fjärran land bjöd på förfest med både det ena o det andra. Mördarbackar, "dagböcker", galna människor, åtta personer i en två manna stuga, jag sovandes på golvet med ett täcke o en kudde, tre timmars sömn, Harrys, kö till Moskva o limousiner i hela Sälen. Jag säger det igen, hur ska jag kunna lämna allt detta?

"Emilia, du ser ut som en alv!"

Martin: Emilia, du ser ut som en alv. Söta små öron som står ut................................. Men du är söt för det!

Looooovely day

FANtastisk dag. Non-stop åkning i sex timmar med världens bästa människor.

2011

FINAST fackeltåg i Gustavbacken, fina raketer över hela Sälen o första dagen på nya året bjuder fan i mig på finast väder. Sol o blå himmel! AHHH, man börjar fan pensla o flyta med känsla.

RSS 2.0