My ladie umbrella


Förlåt bloggen, men jag har verkligen inte tid med dig. Skolan tar upp all tid. Håller på med min sluttenta inför denna 10-poängskursen nu. Skriver ett arbete om dianostisering för er intresserade. Sen har vi bara två delkurser kvar, innan en eventuell B-kurs drar igång. Värt att nämnas är dock att Örebro får skånskt besök i helgen av ingen mindre än EMMA. Hurra! O appropå skånska så förstod inte bibliotikarien mig igår när jag gick o frågade om hjälp, ungefär såhär lät det:
- Vill du hjälp mig o hitta en bok? EU är förteckningen.
(Bibliotikarien går till EI)- EI sa du, vi ska se...
- EU sa jag.
- Ja, jag är här.
- Nej, EU. O så nämnde jag titeln en gång till för säkerhetsskull.
- Jag hittar ingen (nej, det förstår jag också att du inte gör! Men fortsätt leta du...). Vi går till datorn sa han.
- Nej, titta här sa han. Den står på EU inte EI. Inte konstigt jag inte hittade den...
- Ja, det sa jag hundra gånger men ni har en tendens till att inte förstå mig o min skånska.
- Hehe, ja så är det kanske. Men det är klart, hade danskan bara tillhört svenska språket hade det kanske varit lättare.
- "He he, typ..."

Victor förra veckan


LILLE pojken


Tiger kontra fjäril, lätt match


Det är lite såhär vi jobbar

Punkt slut

OKEJ. Jag har bokat tågbiljett hem o är hemma den 20 december. Jag har klippt av mitt hår o det är nu axellångt. Snart är delkurs 1 avslutad. O nu ska jag o kolla på innebandypremiär.

Pluggggg

JAG har inte tid med bloggen. Plugget tar upp all tid. Jag återkommer!

Succe

JOBBET igår gick så bra så bra! Jag gjorde hela registret på ballonger o barnen var så nöjda så. Jag avslutade kvällen med en lite kille som blev Spindelmannen o gick runt o skrämdes på hela Coop. Imorgon kör jag igen, 10.15-16.30. Ikväll myser jag med mannen min o imorgon kväll är det inflyttningsfest hos Elin o första utgången i Örebro. Strömpis!

Fan tvätten...

Mm, där låg den bra. I tvättmaskinen. O tvättiden har gått ut! Tur att ingen hade bokat tiden efter så jag hann torktumla också. Jag har väl inte tid o tänka på tvätt när jag ska jobba min första dag på Aktivgruppen? Nu kilar jag!

Barns sociala samvaro

JAG måste egentligen läsa, men jag har ingen lust för tillfället. Tills på fredagmorgon ska jag ha läst ut Ytterhus bok, Barns sociala samvaro. Sedan är det ett grupparbete på det som ska muntligt framföras i form av en miniföreläsning. Annars jobbar jag imorgon för första gången, i målarbyxor o randig tröja. Coop i Marieberg. Ansiktsmålning o ballongskulptering. Ingen rast o ingen ro här inte! Ha en bra kväll så hörs vi!

KÖK





VÅRT kök o en bra skillnad på Iphone 4:s kamera o Iphone 3:s.

Sicken pojkvän man fått tag på va

IMORSE när jag vaknade låg jag o tänkte på vad jag skulle roa mig med idag, utan Internet. Detta fenomen har då kommit o bli min vän största delen av dagen. Men nu är telefonen på lagning o jag skulle komma att få bli utan det idag o fyra veckor framåt... Men så råkar jag ha fått världens bästa pojkvän. Så imorse när jag kom upp låg hans Iphone på köksbordet med lappen "jag lämnade min telefon hemma idag så du kan vara på Internet om du vill". Så nu kan jag bland annat skämma bort er med en massa inlägg idag, bra va?

UTBILDAD!

   
NORRKÖPING är åter lämnat bakom oss, för denna gången. Utbildning med Aktivgruppen hela dagen. Ansiktsmålning o ballongskulpturer. Som vi kan! Hundar, svärd, blommor, katter, giraffer, hattar, elefanter o lejon utav bara ballonger. O ansikten som tigrar, lejon, leoparder, Hello-Kittys, spindelmannen, fjärilar eller möss utav teater-färger och penslar. Lägg till detta plus ballonger, elbilar, clowner, utklädnad, sång, skratt, basketball, innebandy, hoppborgar och mycket mer så har du mitt nya jobb! På torsdag debuterar jag. O nej mamma, orkideen är inte utbytt mot denna ballong till blomma. De stod i vattenbad då bara.

Linköping o Norrköping

MIN o Victors impuls idag for åt Linköping där vi ställde oss bredvid fotbollsplanen där Amanda o KDFF sprang. Bra chockad hon blev när hon fick syn på oss. En ögonkontakt som gjorde att hon stannade till, gapade o sen började skratta. O mål gjorde hon också! Imorgon far jag på samma håll igen men stannar då istället till i Norrköping där det är utbildning hela dagen med nya jobbet. Det ser vi fram emot!

Grupparbete

TÄNKTE i o med att det är lördag så plockar vi fram vår kurslitteratur. Vi har ju ändå inget bättre för oss...

Är med jobb i Örebro

HURRA! Jag fick jobbet! Satt på en dubbelintervju idag, jag o en kille till, för ett jobb hos Aktivitetsgruppen. Ett företag som ordnar evenemang för stora o små. Kort o gott beskriver man företaget såhär; Sedan 1989 erbjuder vi företag events och aktiviteter när det är dags för kickoff, konferens, teambuildning och liknande arrangemang. Vi har en portfölj med ca 30 aktiviteter att välja på, allt från spänning i stadsmiljö, ansiktsmålning på barn till gruppövningar i skogen. Vi har med andra ord något som passar de allra flesta! Se så, jag är fantastiskt glad!

AD/HD


Dagens föreläsning såg ungefär ut så här i bilder... AH/HD, DAMP. Ack så intressant!

Iphone...

OKEJ. Det där med telefoner har aldrig varit riktigt min grej. Stöld hit o dit, sprickor hit o dit, borttappade hit o dit. Ni förstår o idag fick jag nog. Inte nog med att jag tappade den mitt på trottoaren i förmiddags vilket gav efter sig världens splitterbad, på baksidan. Peppar peppar. Så jag åkte till närmsta Telenor-butik (pluspoäng för att jag hittade!) o lämnade in den på service. Låsknappen fungerar inte, "hörlurs-hålet" är isönder, det bryts när jag pratar i mer än fem minuter ungefär, den hänger sig hela tiden o så går det inte o avsluta samtal. MMM IPHONE!! Det kan vara det sämsta mög jag någonsin lagt pengar på! Så till saken, jag är utan nummer. Så bli inte ledsna om ni skulle få frågan "vem är det?". Bra, då är vi överens.

För bredvid ditt namn står ett namn till

TÄNKTE bjuda på en liten bild på lägenheten. En ytterdörr. Sen får ni vänta på resten, för den som väntar på något gott..






TISDAG

DET är inte lätt o skriva paper när man inte gjort det förr. Men så är det med allt i o för sig. Tur att jag har mina godisremar så ja håller humöret uppe! Jag tänkte bjuda på lite bilder på lägenheten ikväll, håll utkik!


Lille Kirre

SEMINUARIUMET gick bra idag. Mest pratade vi om hur man lägger upp o skriver ett paper, vilket vi ska ha gjort tills på torsdag. Ingen rast o ingen ro här inte! Papret ska vara relaterat till tre böcker vi läst. Eva Hjörne o Roger Säljös "Att platsa i en skola för alla", Bengt Perssons "Elevers olikheter o specialpedagogisk kunskap" o "Kirre". Denne Kirre. Aldrig har jag bokstavligen talat berörts så av en bok. Jag bokstavligen talat grät under vissa sidor. Vilket helvete många små barn får utstå. Det är verkligen en bok att rekommendera! Så nu blir det alltså i plugg i några dagar. På återseende kära läsare!

FANNY, min granna bonnatös

FÖRRA året blev jag bra chockad när jag såg min vän Therese Rother i TV-rutan i programmet Bonde söker fru. Utan förvarning o utan några aningar överhuvudtaget. Detta utsökta program som jag inte missar ett avsnitt av o har inte gjort sedan det tog sin början. I år satt jag o suckade över hur kul det hade varit med någon att följa i programmet o till min stora förvåning ser jag FANNY i reklamsnutten. FANNY LINDHOLM, min kära sambo från Sälen. Vilken grann bonnatös jag kommer få följa denna säsong också, o visst impar hon rejält när hon dödar getingen? Oh ja! Hon måste vara ett givet val! You rock, girl!

Seminarium 3

FÖRST trodde jag att det regnade ute, sen kollade  jag igen o såg att det var löv. Mest en parantes. Solen strålar i alla fall o om en timme ungefär ska sätta mig på cykeln till Jenny för att lite senare ta oss till skolan. Seminarium idag, möjligheter o svårigheter att arbeta med specialpedagogik i skolan. Två böcker ska vi ha läst, en som handlar om åtgärdsprogram o en som handlar om olikheter. Klockan två ska jag ses med min förseminarium-grupp o diskutera fram några frågor som vi senare ska diskutera i helklass. Men först ska jag ta mig hem till Jenny o käka lite lunch! Hörs ikväll!

Örebro universitet, Specialpedagogik A

FÖRSTA dagen på Örebro universitet var bra underhållande. Inte minst med att det innehåller ungefär fem byggnader, där bara ena byggnaden är lika stor som vad jag tidigare sammanlagt läst på. Detta gjorde saken bra svårt o att jag skulle till sal P245 första dagen sa mig inte ett knyst. Som tur var har jag Tove o tacka för hjälpen o systemet var inte så krångligt som man skulle kunna tro. P:et står för byggnaden som heter Prisma, 2 i 245 står för andra våningen o salen heter 245. Alltså P245. Men innan jag begrep det så var det ju rena grekiskan. Klassen sen är också lite komisk. Vid första mötet skulle vi ha en presentation där vi berättade lite om oss själva, vad vi läste (!), hur gamla vi var, vart vi bodde o så vidare... Alla började o man kunde ta del av studier till lärare hit o dit, tredje terminen, femte terminen, beteendevetare, jobbar med döva, jobbar med blinda, har jobbat på den skolan i tio år, har jobbat där i sexton år........ Allt var som ett hav av fantastiskt mycket erfarenhet TILLS det var min tur! Emilia heter jag, 21 år gammal, bor här i Örebro o är helt blank vad gäller tidigare högskolestudier. Jo men tjena, typ! Folk tittade lite konstigt på mig, log lite smått men visst var jag också välkommen! Det är en fristående kurs, o dit är alla välkomna! Så sen den dagen har mina kära klasskamrater fått stå ut med dumma frågor o ha något o skratta åt lite lätt. Jag backar dock upp hela tiden med att alla har varit i min situation någon gång... Haha! Detta gör alltså hela situationen lite svårare också, för mig. Alla satt där första dagen med högar av böcker, antecknade så pennan brann, lunchlådor hit o dit o så vidare. O där satt jag med mitt lilla anteckningsblock o pennskrin, utan allt.

Jag vill dock avsluta denna lilla första dag med att allt har gått fantastiskt bra hitintills. Kursen, specialpedagogik A, är fantastiskt intressant men det är svårt. Det är det o antagligen är de det på grund min tidigare erfarenhet. Men jag kommer in i det mer o mer. Klassen är härlig. Jag har fem minuter till skolan. Det är riktigt roligt o jag ångrar mig inte en sekund att jag tackade ja!

HEJ IGEN!


JAG har ju trots allt en del o säga er...
Så håll till godo!

RSS 2.0